МАДУРО ОТКРИО КАРТЕ: Руска војска стигла у Венецуелу

MADURO OTKRIO KARTE: Ruska vojska stigla u Venecuelu

28 septembra 2019

Dva ruska aviona sa vojno-tehničkim osobljem nalaze se u Venecueli, saopštio je predsednik ove latinoameričke države Nikolas Maduro.

Pre nekoliko dana venecuelanski lider se vratio sa putovanja iz Moskve, gde se sastao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.„Predsednik Putin je ponovo potvrdio svu svoju političku, diplomatsku i vojnu podršku Venecueli i svetu… Podrška je stigla pre nekoliko dana… sletela su dva aviona sa osobljem komisije za vojnu i tehničku podršku. Oni se nalaze u Venecueli. Oni koji su doleteli početkom godine su otišli i stigao je novi tim“, rekao je Maduro.

Ranije je Putin saopštio da radovi u oblasti vojno-tehničke saradnje Rusije i Venecuele na snabdevanju rezervnim delovima i stvaranju centara za servis idu po planu. Prema njegovim rečima, vojno-tehnička saradnja dveju zemalja je povezana, pre svega, sa obavezama Rusije da servisira tehniku ruske proizvodnje koju je nabavila Venecuela.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. Budi Bog s nama says:

    Danas ko traži pomoć Rusije ostaje na vlasti. Čisto da znate ako dođete na vlast, a da pri tome ne odgovarate zapadu i sličnim dušmanima.

  2. Budi Bog s nama says:

    A i Maduro se prolepšao otkad mirno spava, a Rusija stražu čuva, a ekonomija tek treba da procveta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *