МАДУРО ПОСТАВИО УСЛОВ ЕУ: „„Господо из Европске уније…“

МАДУРО ПОСТАВИО УСЛОВ ЕУ: „„Господо из Европске уније…“

25 фебруара 2021

Каракас више никад неће пристати на компромисе или дијалог са Европском унијом уколико она не промени своју санкциону политику, рекао је председник Венецуеле Николас Мадуро.Председник је подсетио да је ЕУ увела санкције против опозиције која је учествовала на изборима, против правосуђа и Оружаних снага.

„Мешају се у унутрашње ствари и шта онда очекују? Да ћемо им захвалити на томе што нас нападају? Не. Ми смо тражили дијалог и направљени су важни кораци на обнављању дијалога између опозиције и чавизма. Али на такав начин – не – или ћете променити свој став, или са вама више никад неће бити никаквог споразума, никакве врсте дијалога, господо из Европске уније, како бисте знали да Венецуела зна како да одговори на претње, без обзира одакле долазе“, закључио је Мадуро.

Раније је ЕУ раширила санкциони списак за Венецуелу и на њега је укључила високе војне званичнике, чланове Националног изборног већа и посланикр новог састава парламента. Нове санкције су уведене „због њихове улоге у акцијама и решењима која подривају демократију и владавину закона у земљи, као и за озбиљна кршења људских права“. Као одговор на то Венецуела је прогласила шефицу дипломатске мисије ЕУ у земљи персоном нон грата и дала јој рок од 72 часа да напусти земљу.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Milan Dog says:

    Eu fasi-nacisti su ponovo poludeli. Ponovice staru lekciju ko '18., '45....

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u