МАДУРО РАЗБИО ОПОЗИЦИЈУ НА ИЗБОРИМА У ВЕНЕЦУЕЛИ! Ево шта је после победе поручио противницима!

MADURO RAZBIO OPOZICIJU NA IZBORIMA U VENECUELI! Evo šta je posle pobede poručio protivnicima!

21 maja 2018

Levičarski lider Venecuele Nikolas Maduro osvojio je novi šestogodišnji predsednički mandat na izborima održanim u nedelju, ali njegovi glavni protivnici te izbore ne priznaju, tvrdeći da je izborni proces bio praćen mnogobrojnim neregularnostima.

Izborna komisija Venecuele, na čelu sa Madurovim lojalistima, saopštila je da je on osvojio 5,8 miliona glasova, dok je njegovom glavnom protivkandidatu Henriju Falkonu, bivšem guverneru, pripalo 1,8 miliona glasova, prenosi Rojters.Agencije navode da je, prema saopštenju venecuelanske Izborne komisije, Maduro osvojio skoro 68 odsto glasova.

– Potcenili su me – rekao je Maduro pristalicama, koje su mu klicale ispred predsedničke palate Miraflores u centru Karakasa, dok su na njih padale konfete, a priređen je i vatromet.

Izlaznost na jučerašnjim predsedničkim izborima u Venecueli bila je 46,1 odsto, navela je Izborna komisija, što je prilično manje u poređenju sa izlaznošću od 80 odsto, koliko je registrovano na prethodnim predsedničkim izborima 2013. godine.

Opozicija, međutim, tvrdi da je juče na birališta izašlo svega oko 30 odsto glasača.

Izborna pobeda Madura (55), bivšeg vozača autobusa, koji je zamenio Uga Čavesa nakon njegove smrti 2013. godine, mogla bi da donese socijalističkoj vladi Venecuele nove zapadne sankcije, dok se ta zemlja hvata u koštac sa pogubnom ekonomskom krizom, ocenjuje britanska agencija.

EU, SAD i više zemalja Latinske Amerike već je najavilo da neće priznati rezultate izbora.

KOMENTARI2 komentara

  1. Velika Metla says:

    Smrdljivi eu-rajh,naci-amerika i poltrončići i najgori talog rase ljudske ne priznaju volju naroda koji neće da kleči pomenutom otpadu od ljudskog roda! SVAKA ČAST MADURO! B R A V O !

  2. Velika Metla says:

    Nikoga ko je iole normalan zapadnjački nesoji više ne mogu prevariti! NIKOGA!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *