МАДУРО: Русија побеђује у економском рату који је покренуо Запад

MADURO: Rusija pobeđuje u ekonomskom ratu koji je pokrenuo Zapad

2 januara 2024

Rusija pobeđuje u ekonomskom ratu, koji su protiv nje pokrenule zapadne zemlje, izjavio je predsednik Venecuele Nikolas Maduro.

„U ovom trenutku, Rusija pobeđuje u ratu protiv celog NATO-a, uprkos njihovim vojnim izdacima. Uloživši ogroman napor jer su joj uvedene ekonomske sankcije, Rusija je ipak dobila taj ekonomski rat, a ekonomski učinak Rusije, rast, stabilnost, prosperitet – danas je bolji od cele Evrope, čak i od SAD“, rekao je Maduro u intervjuu za list „Mond“.Prema njegovim rečima, svi ti događaji pokazuju „veliku unutrašnju snagu Rusije kao moćne i produktivne nacije i njene ekonomije“.

Maduro je istakao da Zapad ne želi da traži mirno rešenje sukoba u Ukrajini i da je jednostavno opsednut rusofobijom i idejom da uništi evroazijsku naciju.

„Zapad je opsednut idejom uništavanja Rusije. Postoji samo jedan način za rešavanje konflikta, a to je dijalog sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, zasnovan na poštovanju. Treba da se postigne sporazum koji bi garantovao mir i bezbednost za Rusiju i ceo region“, ukazao je.

Venecuelanski predsednik je, između ostalog, podsetio da „Rusija već dve decenije upozorava na pretnju strateške zamke“, misleći na obećanja da se NATO neće širiti na istok.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Pedro del Torro says:

    Pametno. A ovi naši, gde će oni??? U nesvrstane, titine luzere ??? OPET ???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *