МАДУРО СЕ ОБРАТИО ЦЕЛОМ СВЕТУ: Понизио Трампа и Америку!

MADURO SE OBRATIO CELOM SVETU: Ponizio Trampa i Ameriku!

26 januara 2019

Venecuelanski lider Nikolas Maduro, govoreći na konferenciji za novinare, rekao je da je njegov američki kolega Donald Tramp „samo putnik“ u SAD.

“Donald Tramp je samo putnik u SAD i od SAD očekujemo mnogo više. Da je Tramp ukinuo Obaminu politiku prema mojoj zemlji, mogao bih mu oprostiti i stupiti u dijalog s njim. Ali čini mi se da je to malo verovatno ”, rekao je on.Istovremeno, on je naglasio da će Venecuela nastaviti odnose sa Sjedinjenim Državama u različitim oblastima, osim u diplomatiji i politici.

„Spreman sam da nastavim da održavam odnose sa Sjedinjenim Državama, jer su Sjedinjene Države mnogo više od Donalda Trampa. Mislim da se svi slažu sa ovim … Nastavićemo da proizvodimo naftu, nameravamo da povećamo njenu proizvodnju, i želimo da je prodamo u većim količinama Sjedinjenim Državama “, rekao je on.

Prethodno je Maduro optužio Sjedinjene Države da nameravaju da izvrše državni udar u Venecueli.

Predsednik Parlamenta Huan Guaiido se 23. januara proglasio za privremenog predsednika Venecuele. Tramp je zvanično priznao kao vršioca dužnosti šefa države Guaida.

(Pravda)

KOMENTARI8 komentara

 1. test01 says:

  Oni hoce da ti skinu glavu a ti bi da im izvozis naftu? Pa oni hoce da sve uzmu i to dzaba!!!

  • padre says:

   A ti bi da crkne od gladi?

 2. Miraš says:

  „Diplomatski automobili iz Ambasade SAD u Karakasu krenuli su ka međunarodnom aerodromu Majketi posle prekida odnosa koji je objavio predsednik Nikolas Maduro“, naveo je ministar kulture Ernesto Viljegas na Tviteru ju;e 25. januara. Viljegas je objavio video na kojem se vidi da se putem kreće automobilska kolona uz pratnju policije. Agencija Asošijeted pres je, pozivajući se na neimenovanog američkog činovnika, saopštila da je nekoliko američkih diplomata s porodicama krenulo u petak ka aerodromu Karakasa. Stejt deparment je saopštio da se nalog za napuštanje Venecuele tiče samo dela amerčkih diplomata.

 3. Miraš says:

  Venecuela će sredinom februara održati vojne vežbe na kojima će oružane snage te zemlje pokazati kako mogu da zaštite zemlju tokom invazije, saopštio je u petak predsednik Venecuele Nikolas Maduro. „Naše oružane snage imaće vežbe od 10. do 15. februara. To će biti vežbe za slučaj invazije na našu teritoriju, vežbe zaštite teritorije, obale, reka, vojno-civilne mobilizacije“, rekao je Maduro na konferenciji za novinare. On je dodao da venecuelanska armija omogućava da se toj zemlji ne može prići i istakao da je ona sposobna da se suprotstavi bilo kom neprijatelju -imperijalisti koji dođe na teritoriju Venecuele.

 4. Budi Bog s nama says:

  E, pa te države SAD hoće tvoju naftu ali sve i za dž, zato su ti našli zamenika da radi za njih. Madur nije tražio pomoć od Rusije, a trebalo je, možda ni sada nije kasno.

 5. Miraš says:

  Pre 3 dana u sredu 23.01.2019, u Karakasu su počeli masovni protesti protiv aktuelnog predsednika Venecuele. Istog dan Predsednik Parlamenta Venecuele Huan Gvaido proglasio je sebe privremenim šefom države, tokom rada privremene vlade. Zatim su SAD i mnoge druge zemlje saopštile da priznaju v.d. predsednika Gvaida i zatražile su od Madura, čiji izbor za predsednika ne smatraju legalnim, DA NE DOZVOLI NASILNA DEJSTVA PROTIV OPOZICIJE. > SAD i ostali ovim zahtevom nastoje da zaštite svoje igrače vrbovane snage u Venecueli. Takve gotovo iste zahteve slali su i Iranu tokom masovnih protesta u Iranu u decembru 2017 godine, koji su takođe bili spolja organizovani. U Iranu su organizovani masovni kontramitinzi podrške vlastima, a Korpus Čuvara Islamske Rrevolucije tada je itekako zaveo red u zemlji. ... U Venecueli takođe ne smeju da nasednu na zahtev "da ne bude nasilnih dejstava protiv opozicije", jer onda dozvoljavaju da broj učesnika na protestima povećava se, a to je povećavanje kritične mase za još veću i ozbiljniju pobunu.

  • Velika Metla says:

   Miraš,na isti način naci-amerika je dovela na vlast Dinđulicu lipsalu,Ciprasa,Porošenka,Zaeva,MIkrona.....,ama sve! Ja da sam na mestu Madura naredio bih da smaknu do poslednjega te tkzv "opozicionere",jer će kako god da uradi,ili ne uradi,od naci-amerike biti osuđen! Zato Maduro UDRI,i ne ostavi od njih kamen na kamenu!

 6. Slobodanka says:

  Britanci su prisvojili venceuelansko zlato (Angličane prisvoili venesuэlьskoe zoloto 26. 01.2019. Banka Engleske zvanično je otkazala da izda Venecueli zlatne poluge koje vrede 1,2 milijarde dolara. Po izjavi britanaca, oni "čuvaju venecuelanske aktive" i predaće ih samo naznačenom iz Vašingtona "demokratskom predsedniku", a "krvavom totalitarnom diktatoru" Maduru - neće ga dati. ... Dobar podsetnik kakve mogu biti posledice skladištenja i čuvanja sredstava u zapadnim bankama su libijske milijarde. Što se tiče te "zaštite imovine (aktiva)", treba se setiti divne, duge i veoma mutne istorije o tome kako nakon "zaštite" libijskih milijardi u belgijskim bankama propalo je više od 5 milijardi dolara, povodom čega do današnjih dana produžava se (traje) istraga. Drugima će ovo biti nauka - vaši novci u zapadnim bankama veoma lako mogu postati NOVCI KOJI NISU VAŠI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *