МАДУРО СЕ ОБРАТИО ТРАМПУ!

MADURO SE OBRATIO TRAMPU!

3 februara 2019

Venecuelanski opozicioni lider Huan Gvaido ponovo je danas pozvao vojsku da okrene leđa socijalističkoj vladi i predsedniku Nikolasu Maduru, dok je Maduro predložio održavanje vanrednih izbora za Nacionalnu skupštinu čiji bi ishod mogao da Gvaida skine sa funkcije predsednika parlamenta.Maduro se obratio svojim pristalicama, naglasivši da je on jedini predsednik Venecuele i predloživši održavanje novih izbora za Nacionalnu skupštinu, u kojoj trenutno opozicija ima većinu.

Najnovije proteste protiv svog mandata nazvao je delom pokušaja puča koji predvode SAD i pozvao pristalice da organizuju marš u odbranu njegove Bolivarske revolucije.

Socijalistički lider je rekao i da ima nešto da poruči administraciji predsednika SAD Donalda Trampa, koja je nedavno uvela sankcije na venecuelanski izvoz nafte u pokušaju da potkopa Madurov glavni izvor prihoda i oslabi njegov uticaj na zemlju.

– Mislite li da ste svetski imperator? Mislite li da će Venecuela dići ruke i povinovati se vašim naredbama? Mi se nećemo predati – poručio je Maduro Trampu, prenosi AP.

 

KOMENTARI5 komentara

 1. Slobodanka says:

  Maduro je odgovorio Trampu taman kako treba. Da bi zaposeli i eksploatisali venecuelansku naftu GOSPODI IZ fAŠINGTONA TREBA MIR U VENECUELI. Zato prvenstveno igraju na mirnu predaju vlasti u Venecueli. U Irak su poslednji put ušli 2003.godine, planirali su da će preko iračkih Kurda ostvariti kontralu najvažnijih iračkih izvora nafte i to su izgubili u oktobru 2017 godine. Nakon evo bezmalo 16 godina rata u Iraku oni tamo nemaju ni sebi lojalnog premijera. Očigledno je da ratna opcija im se ne isplati. Takvog ishoda se boje i u Venecueli. ... Tramp je poznat po svojim veoma pretećim i provokativnim porukama koje prvenstveno služe da iznudi nešto. Kad piše te njegove tvitove da li se prvenstveno dodvorava dubokoj državi SAD??? O, ona može i njega privatno i lično da dovede do bankrotstva, da izvrši atentat kao na Kenedijeve, itd.? Jedina korist od Trampa je da zbog unutrašnjih političkih sukoba u SAD sve jasnije i ogoljenije vidi se ko ćini tu "duboku državu". Pisao je na Tviteru da Asad je životinja pa sad američke trupe napuštaju Siriju. Uveo je tokom 2017 godine sankcije Iranu, krajem 2017 godine raznim tvitovima itekako je pretio Iranu očekujući smenu vlasti i u Iranu i ništa od toga nije ostvareno.

  • Pera says:

   Nakon evo bezmalo 16 godina rata u Iraku oni tamo nemaju ni sebi lojalnog premijera. Pa ? Koliko su godina muzli Irak ? Malo li je ? Napali su 250 puta nevine zemlje da ih opljackaju i poubijaju. Nije cionistima stalo do venecuelanske nafte, oni hoce da kazne bilo cije protivljenje njihovom demonizmu !

   • Slobodanka says:

    Pogledaj te njihove vodeće bankstere i druge bogatune. Žive blizu 100 godina ili još duže. Šta je za njih 16 godina i još posle toga da budu izbačeni iz igre? Ne mogu da opstanu duže vreme na ratom osvojenoj teritoriji i to je za njih sada postalo noćna mora. U Venecueli su im glavni cilj ogromne rezerve nafte i gasa, ali ako ratom osvoje Venecuelu i kad izgrade tamo svoja postrojenja za naftu i gas to će leteti u vazduh i goreće. Zato pribegavaju prevarama, najpre obaraju cenu nafte i na druge načine podrivaju ekonomiju Venecuele, zatim kao žale izgladneli narod pa će ga oni "pošteno" nahraniti ali ne svojim novcem nego novcem otetim od venecuelanskih firmi, itd. Šta prosti narod zna kako državna ekonomija funkcioniše samo im treba reći novaca je bilo a vi ste gladovali.

 2. Slobodanka says:

  Opcija slanja američke vojske u Venecuelu je na stolu, dok razgovori s predsednikom Nikolasom Madurom to nisu, to je rekao Donald Tramp u intervjuu za Si-Bi-Es. Nije iznosio detalje plana vojnog mešanja Vašingtona u krizu u Latinskoj Americi, već je samo rekao da je to „jedna od opcija“. Koliko ima blefiranja u ovome? Zatim rekao je da Maduro je želeo da održi sastanak sa njim pre nekoliko meseci. „Tada sam odlučio da neću (održavati sastanak), jer se u Venecueli dogodilo toliko užasnih stvari…" - Ovo znači da Maduro pre odlaska u Moskvu početkom decembra prošle godine, pokušao je da se dogovori sa SAD. Praktično tim odbijanjem razgovora Tramp ga je poslao u Moskvu.

 3. Vesko says:

  Venecuela mora da stavi u kucni pritvor sve koji su odgovorni za pokusaj drzavnog udara i ugrozavanje zivota gradana, veleizdaju kolaboracijom sa agresorom koji prijeti protivno UN Rezolucijama i konfiskuje drzavnu imovinu totalno ilegalno !! Sa agresorom i neprijateljima NEMA PREGOVORA i RAZGOVORA na sopstvenu incijativu, njima se moraju pokazati zubi i odlucnost da se poraze u slucaju agresije ! A to znaci odmjereni ali energicni potezi da se odgovorni za haos u Venecueli privedu pravdi i ubrzano pravljenje planova sa Rusijom i Kinom kako bi se ekonomija sanirala i postavila na zdrave osnove, i napravili vojni sporazumi u vezi odbrane. Venecuela mora da reaguje PUNO BRZE nego do sada i sa ne dozvoli nikakav vakum za neprijatelje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *