Мадуро: Венецуела ће саградити још 1.300.000 станова за сиромашне породице

Мадуро: Венецуела ће саградити још 1.300.000 станова за сиромашне породице

14 јула 2017

ЈЕДАН од циљева Уставотворне скупштине биће стварање механизама којима би се учврстио модел бриге за опште добро, пре свега путем система мисија и великих мисија, рекао је председник Венецуеле Николас Мадуро.

На церемонији поводом дипломирања више од 34 хиљаде студената из области Мисија Рибас, Сукре и Микро мисије Симон Родригес, шеф државе указао је да ће највиша власт омогућити активности и функционисање механизама који ће народу Венецуеле омогућити развој из области знања и учења, здравља и начина живота.

Те активности ће се комбиновати са новим механизмима попут „Покрета ми смо Венецуела”, који је за месец дана објединио 2.145.000 домаћинстава. Тиме су утврђени животни услови више од 5 милиона становника који су затражили Отаџбинску картицу, са циљем да се одреде њихове реалне потребе.

„Нећемо се задовољити минимумом, минимализам је нешто најгоре што нас може задесити. Пођите сви са вашом Отаџбинском картицом да потражите друге Венецуеланце којима треба диплома, потражите их код куће, нека се прикључе овим студијама, како бисмо умножили Мисију Рибас, како бисмо је одржали и како би остала продуктивна”, заговарао је Мадуро.

У одбрану здравства

Јачање система социјалне заштите укључује и здравство. С тим у вези, шеф државе је предложио доношење уставног закона који ће уређивати здравствени систем Барио Адентро (систем здравства намењен становницима у сиромашним зонама које су значајно удаљене од болница), али и уставног закона намењеног општем здравственом систему.

Ти закони би могли бити донети у Националној уставотворној скупштини, штитиће заједничко, основно и породично здравство”, како би их заштитили од „канџи олигархије која све жели да приватизује и коју нимало не занима добробит народа”.

При грађењу новог система здравства, у оквиру Националног хируршког плана већ је обављено 61.430 хируршких интервенција широм земље. Наредних дана још 58 хирурга биће укључено у мрежу јавног здравства како би се капацитет овог националног плана повећао.

Мадуро је такође навео да ће милион угрожених породица бити збринуто преко мисије Домаћинства отаџбине, чиме ће им се од јула месеца додељивати 100.000 боливара месечно.

Достигнут број од 1.700.000 предатих стамбених јединица

Шеф венецуеланске државе је саопштио да ће са јулом ове године, преко Велике стамбене мисије бити додељено укупно 1.700.000 станова.

Та мисија је покренута пре шест година, а додељиваће стамбене јединице путем Отаџбинске картице.

„Све стамбене јединице које предајмо, од 1,7 милиона до три милиона, биће предате путем Отаџбинске картице, директно кориснику, без посредника. Са Отаџбинске картице директно у стан”, навео је.

Упркос економској саботажи и ниским ценама нафте, Велика стамбена мисија није престала са изградњом станова, што доказује посвећеност боливарске владе задовољавању потреба становништва, истакао је Мадуро.

„Економски рат ми није дозволио, нафта је пала са 100 на 20 долара, јесам ли могао да користим те изговоре? Изговори су за нас чависте забрањени јер ми морамо остварити постављени циљ. И ако 2019. буде падала киша, или буде грмило и севало, ми ћемо доћи до три милиона предатих станова”, навео је председник Венецуеле.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. goran says:

    Ovaj laze ko Vucko, samo to narod ceni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u