МАДУРОВ ГОВОР разоткрио и понизио АМЕРИКАНЦЕ!

MADUROV GOVOR razotkrio i ponizio AMERIKANCE!

8 februara 2019

Venecuela neće dozvoliti „lažni šou“ s humanitarnom pomoći SAD, izjavio je predsednik te zemlje Nikolas Maduro.

„Humanitarna pomoć se pretvorila u šou kako bi se opravdao državni prevrat. To je jeftin šou koji treba da nas ponizi. Oni su blokirali gotovo deset miliona dolara, naše zlato, novac od nafte, a sada nude 20 miliona? Venecuela neće dozvoliti taj lažni šou s humanitarnom pomoći“, rekao je Maduro na konferenciji za novinare.U četvrtak je objavljeno da se prva partija humanitarne pomoći iz SAD već nalazi na granici Kolumbije i Venecuele u sabirnom centru u Kukuti. Reč je o dva kontejnera od 50 tona i najmanje šest kamiona koji su stigli na taj punkt. Konvoj su pratili automobili nacionalne policije Kolumbije.

„Ako želite da pomognete, oslobodite novac koji ste blokirali našoj zemlji. Ukrali su novac, a sada nam nude toalet-papir“, rekao je Maduro.

Ranije su predstavnici Huana Gvaida, samoproglašenog privremenog predsednika Venecuele, saopštili da će 14. februara u Vašingtonu biti održana međunarodna konferencija za prikupljanje humanitarne pomoći Venecueli.

On je obećao „tešku bitku“ za račune Venecuele u inostranstvu koji su ranije predati na upravljanje Huanu Gvaidu.

Stejt department SAD je u januaru saopštio da su američke vlasti šefu opozicionog parlamenta omogućili pristup računima vlade Venecuele u američkim bankama.

„To je teška, složena bitka. Nad tim računima su pogledi i političke ambicije da se ukradu naša sredstva. Mi smo u pravoj bici, a ja ću saopštiti zemlji kada rezultati budu pozitivni. Taj novac pripada zemlji, on se pretvara u stanove, zdravlje, razvoj ekonomije“, rekao je Maduro.

Prema njegovim rečima, Venecuela u prvom kvartalu ove godine namerava da poveća proizvodnju zlata.

„Imamo strategiju razvoja industrije dobijanja i prerade zlata, planiramo da za tri puta povećamo proizvodnju zlata u prvom kvartalu“, rekao je on i naglasio da zemlja dobija zlato u izobilju i da ima pravo da ga prodaje na svetskom tržištu kao i svaki drugi proizvođač.

Predsednik venecuelanskog parlamenta Huan Gvaido se proglasio za šefa države 23. januara, a SAD i niz drugih zemalja su ga podržale, zatraživši od Madura da ne dopusti nasilna dejstva protiv opozicije. Maduro je saopštio da je on ustavni predsednik, a Gvaida je nazvao „američkom marionetom“. Rusija, Kina i druge zemlje podržale su Madura kao zakonitog predsednika Venecuele.

Maduro ponovo podržao održavanje prevremenih izbora

Predsednik Venecuele je ponovo potvrdio da je spreman za održavanje prevremenih parlamentarnih izbora u toj zemlji.

„Predlažem prevremene izbore za Nacionalnu skupštinu i ratifikovaću ih“, rekao je Maduro i dodao da želi da vidi ljude koji će glasati za novi Parlament koji će doprineti stabilizaciji zemlje.

„Kakav je prioritet žena i muškaraca u Venecueli? Izbori? Mislim da nisu. Prioritet žena i muškaraca Venecuele su obnova ekonomije i ekonomski rast, preporod. Drugi prioritet je mir. Treći prioritet su politička i institucionalna stabilnost“, naglasio je venecuelanski lider.

Maduro je, takođe, rekao da podržava „mehanizam iz Montevidea“ koji je stovren sa ciljem da se pronađe političko rešenje u toj zemlji.

„Mehanizam iz Montevidea s poštovanjem daje tok dijalogu Venecuelanaca uz pomoć naše braće iz Latinske Amerike i Karipskog basena. Spremni smo da odmah podržimo svako dejstvo koje vodi dijalogu, razumevanju među Venecuelancima“, rekao je Maduro.

Ranije je saopšteno da „mehanizam iz Montevidea“ koji su predstavili Meksiko, Urugvaj i Karipska zajednica (KARIKOM), podrazumeva četiri etape: hitno pokretanje dijaloga o rešavanju situacije u Venecueli, pregovarački proces, izradu sporazuma i njegovu realizaciju.

EU mora da čuje „venecuelansku istinu“

Obraćajući se Evropskoj uniji, Maduro je naglasio da ona mora da čuje „venecuelansku istinu“, umesto što sluša „desničarske ekstremiste“.

„Uvek smo govorili Evropskoj uniji i (šefici evropske diplomatije) Federiki Mogerini: Ne čujete istinu o Venecueli, gluvi ste. A Evropska unija je prokleta, Mogerinijeva će pasti ako sluša i prati ono što venecuelanski desničarski ekstremisti govore“, rekao je Maduro.

KOMENTARI20 komentara

 1. Zoran says:

  "Oni su blokirali gotovo deset miliona dolara, naše zlato, novac od nafte, a sada nude 20 miliona?"______A gde si ti cuvao zlato i dolare?

  • Slobodanka says:

   Nije reč o "čuvanom" venecuelanskom novcu u SAD, nego gde ima značajnog prometa robe to mora da prati i značajan promet novca i zato postoje i salda na računima. Venecuela dnevno je izvozila u SAD u 2017 godini, verovatno je bilo slično i u 2018 godini, blizu 500.000 barela sirove nafte i ostalih naftnih proizvoda. Dok naprimer 2008 godine Venecuela je izvozila još više u SAD oko 1,2 miliona barela dnevno. Verovatno je godinama bila opredeljujuća blizina tržišta jer od Venecuele do SAD ima malo više od 2000 km. Medjutim za SAD uvoz venecuelanske nafte nije toliko značajan jer kako pišu - SAD u strukturi ukupnog uvoza nafte iz inostranstva Venecuela učestvuje sa oko 6%, dok s druge strane kada se analizira - Venecuela u strukturi njenog izvoza tržište SAD je veličine 41%. Dakle iz ovih procenata jasno je da je SAD u poziciji da ucenjuje ili čak ovako da blokira sredstva venecuelanskih firmi i još mogli su a i to su uradili zabranili su saradnju svojim američkim firmama sa venecuelanskom naftnom kompanijom. Osnovna greška Venecuele je što izvoz nije bio ranije preusmeravan u druge prijateljskije zemlje, ali onda to znači i duži transport i veće troškove transporta nafte. Zatim uvek se smatra ili postoji ta nada da dok god postoji privredna saradnja da neće doći do daljih poremećaja odnosa, medjutim SAD su presekle i to računajući da će iznenadni nedostatak novca naterati Venecuelu da prizna njihovog kandidata Huana Gvajdo. ... Što se tiče zlata ko zna otkad je ono deponovano u Centralnoj banci Velike Britanije. Tako pišu da Venecuela u toj banci ima zlata u vrednosti 8 milijardi dolara, a zasad odbijen je zahtev za podizanje jednog dela tog zlata u vrednosti od 1,2 milijarde dolara. Ovo što je uradila britanska banka uradila je na nagovor SAD, ali za nju je to mač sa dve oštrice, jer druge zemlje deponenti zlata kod nje zamisliće se, posumnjače tj. reč je o gubitku poverenja, i počeće da povlače svoje zlato.

   • Zoran says:

    Niej poenta cuvati zlato i pare kod coveka koga si isterao iz svoje drzave? E pa cuvaj i ti tako swvoje stvari kod nekog koga si isterao iz kuce.:)

  • test01 says:

   Blokirali su 10 MILIJARDI a ne miliona. Radi se o zlatnimr rezervama i parama koje pravi naftna indistrija Venecuele - a ne o Madurovom novcu tako nemojte da sirite tu zapadnu propagandu. Inace samo americke kompanije koje rade u Veneculei nisu pod blokadom tako da se tu vise nema sta dodati... Pljacka kao sto su opustosili Libiju !!!

  • Ludodoba says:

   Sta se cudis?!A gde Nemci cuvaju svoje zlatne rezerve...mislis i Nemackoj?! Pa svaka drzava ima odredjen iznos novca koji drzi u inostranstvu.

   • Zoran says:

    Ali Nemci ne cuvakju svoej pare u Rusiji, nego kod SAVEZNIKA. A ovaj cuva pare kdo neprijatelja. :)

    • Zoran says:

     PLUS Nemacka povukla i od saveznika nesto od zlata kod sebe. Niko bre budalama kriv sto su budale.

 2. milorad says:

  Ne treba praviti grešku i odvajti EU od US sve su to ista govna, ista stara igra.Kad te jedan pokrade, ti se žališ saučesniku:)Treba izbegavati po bilo koju cenu njihovo fizičko i političko prisustvo u državi, prosto je frapantno da su amerikanci ostaviuli svoje diplomatsko osoblje posle prekida diplomatskih odnosa sa venecuelom, to je izazov i otvorena objava rata venecueli.Takodje je interesantno da ih maduro nije IZBACIO nasilno iz zemlje A TREBAO JE to da uradi.Mislim da je najpametnije direktno uključitri ruse i kineze ne teren ko oni žele da igraju u toj igri i konačno ZAJEDNO pariraju americi u ovom otvorenom napadu na suverenu državu u pravom nacističkom maniru.Vreme je da se JASNO stavi do znanja da ovakve igre više neće proći bez OZBILJNIH I BOLNIH posledica inače samo pothranjuju amerčko ludilo o veličini i nedodirljivosti do one tačke kada će oni prvi naizgled bez povoda udariti i po rusiji i po kini NUKLEARNO.Ako rusija i kina žele da izbegnu totalni nuklearni rat SADA je poslednja prilika da se skrene tok dogadjaja u tom smeru.Da hitler nije dobio u minhenu dozvolu da okupira čehoslovačku i da mu je tada jasno zaprećeno ratom verovatno 2 sve. rata i ne bi bilo, bar ne na onaj način i sa onim razaranjem koje se desilo.To je pouka istorije i ako se ona ne posluša i ne preduzmu jasni koraci sad posle će biti kasno.Pljačka venecuele je učinjena OTVORENO na očigled celokupne svetske javnosti, ovo je jasna izazov čitavom čovečanstvuz od strane te zapadne koalicije, ko ima oči i mozga shvatiće šta mu se sprema.Sutra će neko drugi biti žrtva i oni neće stti dok ne ostvare potpunu svetsku dominaciju na nivou jednog rasnog i nacističkog pogleda na svet i hujerarhiju sveta.

  • Zoran says:

   Kakav rat Kina i Rusija da izbegnu? Kina samo da ne izgubi pare koje uloizila, a i Rusija isto.:)

   • Slobodanka says:

    Ne razumeš se u to, i još izgleda da si se baš prepao da je Venecuela gotova-pečena tj. da biče preuzeta od strane SAD, te samo lupaš kao preplašen čovek. UNUTRAŠNJI PREVRAT U VENECUELI VEĆ JE JASNO DA NEĆE USPETI. 1. Predsednik Ustavnog veća Vrhovnog suda Venecuele saopštio je da zakon o "procesu tranzicije" koji je usvojila Narodna skupština na predlog Huana Gvaido - nevažeči je i apsolutno je ništavan. 2. Priznanje SAD i njihovih satelita Guaida za privrmenog predsednika ništa nije promenilo u zemlji. Maduro je i dalje predsednik Venecuele i ima 100% pod kontrolom vojsku i državni aparat. Guaido je poput "virtuelnog" predsednika koji u suštini ništa ne kontroliše u zemlji. Pozivi marionete Huan Guaido da vojska predje na njegovu stranu nisu prošli, procenat sada nelojalnih Maduru nije impresivan, zanemarljiv je. Guaido neće moći da preuzme kontrolu nad zemljom, vojska neće izdati Madura. Opstanak Madura na vlasti jasno govori o porazu SAD. 3. Presretnut je i pokušaj ilegalnog unošenja oružja u zemlju. Plan SAD o deligitimizaciji vlasti Madura na SB UN nije prošao, a ne prolazi ni vojna pobuna u zemlji koju su planirali. 4. Neće uspeti ni da dostave tu humanitarnu pomoć, a ko zna šta se krije u njoj. Vojska je blokirala puteve kojim bi ona mogla da se dostavi. 5. Venecuelanci su svesni toga da se iza priča o "slobodi i demokratiji" kriju namere onih koji su se zagledali u bogate prirodne resurse i planiraju da se obogate na puču u njihovoj zemlji. 6. Po pitanju vanrednih PREDSEDNIČKIH izbora Maduro je još jednom ponovio da nigde ne ide, tu je i šef je države. Prevremeni predsednički izbori nisu prioritet za njega. Jesu mogući prevremeni izbori za Narodnu skupštinu jer ovakva skupština često krši Venecuelanskog Ustav i pokazuje ozbiljne znake saradnje sa neprijateljima zemlje. Venecueli treba Narodna skupština koja će obezbedjivati stabilnost zemlje i to se može obezbediti prevremenim PARLAMENTARNIM izborima ne čekajući 2020 godinu kada treba da se održe redovni izbori za Narodnu Skupštinu. 7. Vojna pretnja iz Kolumbije ako se pokrene biće i odbijena. PVO sistemi koje Venecuela poseduje od ranije obezbedjuju da se SAD neće usuditi da izvrši vazdušne udare na Venecuelu. 8. Venecuela preusmerava izvoz nafte u druge zemlje i to je još uvek u toku, čak u nekim slučajevima obezbediće i naplatu odmah što joj u ovoj situaciji odgovara. Možda je još prilično rano za ovaj zaključak, ali ovaj pokušaj puča u Venecueli sve više liči na "TRESLA SE GORA RODIO SE MIŠ".

   • Slobodanka says:

    Bitno je da u Venecueli nisu naseli na prvi udar psihološko-propagandnog rata sa jakim ekonomskim podrivanjem i uslovljavanjem zemlje i stanovništva. Biće još napornih dana i situacija, ali sve manje je verovatno da će slomiti Venecuelu.

  • Zoran says:

   Pogledaj, Venezule aduzna i Rusiji: Mar 28, 2018 - Venezuela offered Russia to pay off its $3.15 billion debt with its new cryptocurrency 'el Petro'__________Ona nudi Riuiji d aplati dug u krip[to valuti El Petro. Hahahahaah. Nasal Rusija sa kim da radi posao.

 3. Milan says:

  Greška! Nije u pitanju 10 miliona dolara blokiranih sredstava, nego blizu deset milijardi u "Oni su blokirali gotovo deset miliona(!) dolara, naše zlato, novac od nafte, a sada nude 20 miliona?" 1,2 milijarda dolara je blokirano zlato u banci Engleske, 7 milijardi dolara je blokirani novac u SAD venceulanske naftne kompanije PDVSA i biče još blokiranih sredstava po istom osnovu.

  • Zoran says:

   Jel znas gde cuvao zlato? Kod Engleza.:)

   • Rusofil says:

    Imate li tamo u kromanjoniji dovoljno kontejnera od smeca?

   • Slobodanka says:

    I druge države imaju slične poslove sa zlatom. Bezveze paničiš. Zlato nije materijal koji može da propadne, ta banka moraće jednom da isplati zlato Venecueli u suprotnom potopiće je stampedo od klijenata koji je napuštaju. Nepoverenje u bankarstvu je opasna stvar. Više me brinu one blokirane milijarde dolara u SAD jer ako dolaru počne da opada vrednost, npr. kad se ta sredstva deblokiraju šta će dobiti Venecuela? Obezvredjene dolare.

    • Zoran says:

     Samo budala cuva nesto svoje kod neprijatelja ili kod coveka sa kojim je svadji. Kako radi, tako i prolazi.

 4. Milan says:

  Greška je u prevodu ili u tekstu, a ne verujem da je maduro napravio takvu grešku.

 5. Zoran says:

  Eeee, kad smo bili u Prtoriku i razgovaramo sa taksistom. Reko kako vam je ovde? ad je bolje. Imamo americki pasos, alio nismo njihova drzava, sad narod i manje odlazi u Ameriku, a i dolaze nam turisti. Evo vidi, jeftiniji nam i benzin nego u AMerici. To su njegove reci, ne izmisljam nista.

 6. MILIJASUZOVIĆ says:

  DA MOŽDA JEDAN OD KAMIONA NE VOZI DIVAC ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *