Магична снага љубави

Magična snaga ljubavi

19 decembra 2016

0-predstava_620x0

PREMIJERNO izvođenje predstave „Hipnoza jedne ljubavi“, novog dramskog dela Dušana Kovačevića (u režiji pisca) u subotu veče je, očekivano, ispunilo Zvezdara teatar do poslednjeg mesta – kao što tu uvek biva kada je o našem autoru reč.

Publika je s velikim nestrpljenjem čekala ovu priču poetičnog naslova, čija se bajkovita radnja odvija negde na vrhu planine, s pogledom u zvezdano nebo i budućnost. Šumar i njegova žena, učiteljica, ispraćaju ćerku u drugu galaksiju, pošto se u Kanadu već odselio njihov sin. U potrazi za srećom i ljubavlju, oboje zauvek odlaze suviše daleko od prethodnog života i zavičaja. Njihovim roditeljima ostaje samo da razgovaraju s retkim komšijama i zverima, slušajući u dugim noćima huk sove i zavijanje vuka…

Ni iznenadno ozdravljenje (uz pomoć nesvakidašnjeg zeta), ni činjenica što im se negde u svetu rađa prvo unuče – majku („gorku i lekovitu kao travarica“) i oca, čežnjivo zagledanog u daleke svetove – ne čini manje usamljenim i pobeđenim, nemoćno pomirenim sa snagom argumenata i neminovnošću odlaska njihovih najmilijih. Pred tom činjenicom svako od aktera ostaje podjednako hipnotisan u svetu koji mu je suđen…

U predstavi igraju Anica Dobra, Ljubomir Bandović, Nina Janković, Dragan Petrović Pele, Uroš Jakovljević i Ivan Mihailović. Scenografi su Nenad Brkić i Nikola Nikolić, kostimograf Marina Vukasović Medenica, a kompozitor Vladimir Marković.

Predstavom „Hipnoza jedne ljubavi“ Zvezdara teatar daje svoj doprinos u obeležavanju 175 godina od osnivanja Društva srpske slovesnosti Jovana Sterije Popovića i Atanasija Nikolića, iz kojeg su proizišle najvažnije insttucije kulture u Srbiji, pre svega, Srpska akademija nauka i umetnosti.

PUBLIKA

U PREPUNOM gledalištu bilo je puno poznatih lica. Između ostalih, Emir Kusturica.Matija Bećković, Goran Petrović, Ana Ivanović, Slavica Đukić Dejanović, Branislav Lečić, Žarko Trebješanin, Mirjana Bobić Mojsilović,Božidar Đurović.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *