Maja Gojković nova ministarka kulture?

Maja Gojković nova ministarka kulture?

9 августа 2013

maja-gojkovicJoš nije bilo razgovora u Srpskoj naprednoj stranci na nivou Predsedništva i Glavnog odbora o resorima i personalnim rešenjima za rekonstruisanu Vladu Srbije.

„Kompliment mi je da se u medijima spekuliše mojim imenom kao potencijalnim kandidatom za novog ministra kulture“ – kaže za Danas Maja Gojković, članica Predsedništva SNS, komentarišući tvrdnje da je „viđena“ za naslednicu Bratislava Petkovića na čelu Ministarstva kulture i informisanja.

Kako objašnjava, „to znači da neko u javnosti vrednuje njen rad u senci za kulturu naše države“. „SNS ima više kandidata za ministra kulture, a ako sam i ja jedna od njih, naravno da ću prihvatiti ovu prestižnu stranačku obavezu“, navodi Gojkovićeva za Danas.

Kao ostali kandidati naprednjaka za popunjavanje mesta upražnjenog nakon Petkovićeve smene pominju se Zoran Avramović, državni sekretar u Ministarstvu kulture, i Dejan Ristić, vršilac dužnosti direktora Narodne biblioteke Srbije. Istovremeno, spekuliše se da bi u slučaju da SNS i SPS „rotiraju“ resore, odnosno da socijalisti preuzmu kulturu, ministri mogli da postanu reditelj Srđan Dragojević, muzičar Nenad Milosavljević, poznatiji pod nadimkom Neša Galija, te Miroslav Mogorović, filmski producent i član Nacionalnog saveta za kulturu.

U okviru priča o rekonstrukciji Vlade veliku pažnju javnosti juče je izazvao i „tvit“ koji je pripisan premijeru Ivicu Dačiću, ali za koji se kasnije ispostavilo da nije autentičan. „Ne moram da budem uopšte ni premijer ni ministar unutrašnjih poslova, ali dok to jesam, treba da imamo korektan odnos“, navedeno je u tom komentaru. Da takav „tvit“ nije autentičan, za Danas je potvrdio i sam predsednik Vlade Srbije i lider SPS. „Nemam nalog na Tviteru“, izjavio je Dačić za naš list.

Povodom „slučaja Tviter“, potpredsednica SPS Dijana Vukomanović kaže za Danas da je uloga Ivice Dačića u rekonstruisanoj Vladi za socijaliste „apsolvirana tema“.

– Dačić ostaje da obavlja funkcije predsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova, o tome je postignut konsenzus unutar SPS, a tako tumačimo i izjave prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, Predsedništva SNS, kao i predsednika države Tomislava Nikolića. Proces rekonstrukcije se nastavlja u dva smera: preispitivanja državnih funkcionera i javnih službenika, i izbora novih ministara – poručuje Vukomanovićeva.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. беснасрбкиња says:

    Она треба да иде у затвор због аутобуске станице у Новом Саду, а не да буде министарка

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u