Majka se prerušila u ćerku i polagala ispit umesto nje

Majka se prerušila u ćerku i polagala ispit umesto nje

21 juna 2013

Polaganje ispitaNeimenovana Parižanka odlučila je da polaže ispit iz engleskog umesto svoje ćerke stare 19 godina. Obukla je njenu odeću – uske farmerke, “starke” i šarenu majicu, i otišla da polaže završni ispit umesto nje.

Majku je uočio jedan od profesora, koji je zapamtio njenu ćerku prethodne nedelje na ispitu iz filozofije, ali je mudro sačekao da se polaganje završi pre nego što je pozvao obezbeđenje, da ne bi ometao ostale koji su pošteno polagali ispit. Majka je uhapšena zbog prevare, i puštena uz kauciju. Preti joj kazna od 10.000 evra. Ona je policiji odmah priznala da je uskočila umesto ćerke, “jer bolje zna engleski od nje”, prenosi portal “Telegraf.rs“.

Nije objavljeno da li je njen test pregledan, i koji bi broj bodova dobila da je prevara prošla. Ćerki će najverovatnije biti zabranjeno polaganje završnih ispita u narednih pet godina, piše francuska štampa.

Završne ispite uveo je Napoleon 1808. godine i oni obeležavaju zvaničan kraj srednje škole školovanja. Potrebno je položiti pet predmeta da bi se stekli uslovi za upisivanje fakulteta.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *