MAJKA UBIJENOG NOVINARA: Obama pretio tužbom ako pokušam otkupiti život sina!

MAJKA UBIJENOG NOVINARA: Obama pretio tužbom ako pokušam otkupiti život sina!

12 septembra 2014

odrubljivanje4Dijana Foli, majka američkog novinara Džejmsa Folija koga je prošlog meseca pogubila Islamska država, u razgovoru za CNN iznela je svu gorčinu koja joj je ostala nakon gubitka sina. Tokom tog intervjua žestoko se obrušila na administraciju Baraka Obame koja joj je, kako ona kaže, pretila tužbom ukoliko pokuša da otkupi sina.

– Džejms je pogubljen na najstrašniji mogući način. Žrvtvovan je zbog manjka koordinacije, komunikacije i patriotizma. Mi kao porodica moramo pronaći način kako ćemo se nositi sa time – rekla je očajna majka pogubljenog novinara.

Gospođa Foli je napomenula i da su joj američki zvaničnici rekli da neće vršiti nikakvu razmenu za njenog sina, kao i da neće biti nikakve akcije spasavanja. Ovim putem kritikovala je i tvrdnje iz Pentagona prema kojima su pokušali da spasu Džejmsa Folija , ali da su tom prilikom upali u pogrešnu bazu.

U razgovoru za CNN, očajna majka je rekla kako je njena porodica znala gde se Džejms nalazio. Dok je bio u Siriji, dva puta je mesecima bio na istom mestu otkako je zarobljen 2012. godine.

Razočarana je činjenicom da je za vojnu akciju trebalo čekati toliko dugo, rekla je kako je cela operacija, koju je ministar obrane Čak Hejgel nazvao besprekornom, zapravo bila očajna. Gospođa Foli je u razgovoru potvrdila i to da je FBI od njene porodice tražio informacije o Džejmsu.

– Sve smo znali pre njih ili pre bilo koga. Svi su bili ljubazni, ali FBI nas je iskorišćavao kako bi došao do informacija – rekla je gospođa Foli dodajući kako su im sve govorili jer su želeli da urade sve što mogu kako bi spasili Džejmsa.

Pogledajte celu potresnu ispovest gospođe Foli:

(Telegraf.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. buchkalo says:

    Samo holiwudski scenario je prihvatljiv, pa ti su papani odavno van stvarnog sveta i ne vide dalje od svog nosa. Ali ko sto kazu pravda je na dugackom stapu spora ali ne nedostizna.

  2. zuba zubic says:

    Pa sta ako me sude, ja bih poginuo sto puta za moju decu, a za sudjenje cemo lako.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *