МАКЕДОНЦИ НА НОГАМА: Не желимо промену имена!

MAKEDONCI NA NOGAMA: Ne želimo promenu imena!

4 marta 2018

Nekoliko hiljada ljudi demonstriralo je danas u Skoplju protiv promene imena Makedonije, zahtevajući od vlade da obustavi pregovore sa Grčkom.

Oni, takođe, zahtevaju rezoluciju Ujedinjenih nacija kojom bi se zemlja priznama pod imenom Makedonija. Vladu i glavnu opozicionu partiju VMRO-DPMNE optužili su za izdaju nacionalnog interesa.

Učesnici protesta su uzvikivali: „Mi smo Makedonci“.

Demonstranti, mašući makedonskim zastavama, protestovali su zbog mogućih izmena naziva bivše jugoslovenske republike po zahtevu Grčke, prenosi Rojters.

Proteste je organizovao pokret „Mi smo Makedonija“, a učesnici su se okupili kod statue Aleksandra Velikog na glavnom trgu u Skoplju.

– Ovde smo zbog pitanja oko imena, identiteta, ustava i jezika u vezi sa kojima moramo da zauzmemo čvrst stav – rekla je jedna od organizatora protesta Evica Stojanova-Kamberova.

Demonstranti su zatražili od vlade premijera Zorana Zaeva da obustavi razgovore sa Grčkom o sporu oko imena.

Istovremeno i makedonska dijaspora u Australiji, Americi i Evropi održala je proteste na kojima je od makedonske vlade zatražila da prekine pregovore sa Atinom i ne dozvoli promenu ustavnog imena, prenela je MIA.

Na prethodnom protestu u Skoplju u utorak, demonstranti su zapalili zastavu Grčke i Albanije. Tada je jedan policajac povređen, a jedan muškarac priveden zbog posedovanja „molotovljevih koktela“.

KOMENTARI3 komentara

  1. Velika Metla says:

    Hahahahahahahahaha............,ma koga briga šta vi hoćete,ili nećete? Ima da uradite sve šta vam šiptari narede! Kao i do sada!

  2. Zoran says:

    Da ste ostali s anama imali bi auto put, aerdrom...sve makednsko. Al mi vas izrabljujemo. Sad ce Ameri d avas usrece.

  3. Serbon says:

    Uskoro ste siptari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *