МАКЕДОНЦИ НЕ ДАЈУ МАКЕДОНИЈУ! Траже од Иванова да се не предаје!

MAKEDONCI NE DAJU MAKEDONIJU! Traže od Ivanova da se ne predaje!

6 maja 2017

ZAPAD jeste obezbedio koaliciju Zoranu Zaevu sa Šiptarima, ali mu je jasno da glavni posao nije završio i da još ništa nije gotovo.

Zato je danas u Skoplju boravila Karen Pirs, politička direktorka Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije i srela se sa Niklom Gruevskim.

Iz saopštenja o razgovoru, koje je izdao VMRO-DPMNE, ne vidi se šta je Britanka tražila, šta je nudila i čime je pretila. Međutim, vidi se da su Gruevski i članovi Izvršnog komiteta partije Nikola Todorov, Vladimir Đorčev, Antonio Milošoski i Hristijan Mickovski sagovornici predočili da Zaev i njegova SDSM „promovišu političko nasilje” i da je izbor Talata Džaferija za predsednika Sobranja, nezakonit i deo tog nasilja.

Ukazali su joj da je „izbor” Džaferija izveden nakon završetka zasedanja Sobranja, čak i bez brojanja glasova i vođenja zapisnika.

Upozorili su da je to opasan presedan i da vodi totalnom nepoštovanju zakona.

Dodatno istakli da je Tiranska platforma uperena protiv unitarnog karaktera makedonske države i da je, povrh svega, još i nastala u drugoj državi (Albaniji).

Gruevski i VMRO-DPMNE iza sebe imaju narod koji duže od dva meseca na ulicama svih većih gradova traži nove prevremene izbore i postavljanje rampe Tiranskoj platformi i vladi Zaev-Šiptari koja bi je realizovala uz blagoslov EU, SAD  i NATO.

Manifestanti, koje predvodi Građanska inicijativa „Za zajedničku Makedoniju”, i večaeras su prošli put od zgrade Vlade do zgrade Sobranja. Sa jednakom odlučnošću kao i prethodnih 67 dana. Samo, nije to ipak najvažnije.

Od večeras odlučno i sasvim određeno traže: očuvanje unitarnog karaktera države, odbijanje dvojezičnosti na celoj državnoj teritoriji, odbacivanje Tiranske platforme, prevremene izbore i – popis stanovništva.

Traže i oslobađanje pritvorenih za „nasilje u Sobranju”.

Predsednika zemlje, Đorđa Ivanova, nazvali su odbrambenim bedemom države i pozvali ga da i dalje brani unitarnost i suverenitet Makedonije.

Jedan od lidera protesta, Bogdan Ilievski, otvoreno mu je poručio:

„Predsedniče, ostanite sa nama i mi ćemo – rame uz rame sa Vama – čuvati državu”.

Slične manifestacije večeras su održane i u Ohridu, Kumanovu i Kavadarcima.

Iz a traženja popisa stoji uverenost mnogih u Makedoniji da je Šiptara u toj zemlji – manje nego što oni tvrde.

KOMENTARI4 komentara

 1. Trifun says:

  Bwhaaa...zapadne genocidne hijene su dobile po njusci od Makedonskog naroda! Nema niko jaci od naroda! Niko. Njihova i siptarska placenicka veleizdajnicka pudlica Zaev je dobio lekciju o demokratiji koju nece zaboraviti do kraja zivota! Srpski narod je dobio prirodnog saveznika u Mekedonskom narodu koji se pokazao odlucan, neustrasiv i brutalno pravedan prema veleizdajnickom olosu iz svog naroda. I za to zasluzuje svako postovanje. Makedonski pravni sistem sada mora da reaguje i ponisti sve te odluke koje su donesene protivpravno i na silu, pod pritiscima i pretnjama iz EU Rajha i SAD sto je grubo krsenje unutrasnjeg i medunarodnog prava i Povelje UN!

  • Joco says:

   Tako je bratko srbine, Kosovo je Srbija! Pozdrav od večna Makedonija

 2. Milka says:

  Makedonija treba vednas da go povlece priznavanjeto na Kosovo, protiv koe bese ubedlivo najgolemiot broj Makedonci. Amerika ni ima iskopano grob i sega ceka da go napise datumot koga da ne pogrebe. Makedonskiot narod ne smee da popusti, mora da odi do kraj inaku ke ni go smenat imeto i podelat drzavata za smetka na nekakva nacisticka tvorba Velika Albanija. Nikakvi EU i NATO ne ne interesiraat.

 3. hrvoje says:

  Siptara je pola u makedoniji sa papiri a bez 70 % Pa kukala vam majka !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *