МАКЕДОНЦИ ШАЉУ ВОЈСКУ НА КОСОВО

MAKEDONCI ŠALJU VOJSKU NA KOSOVO

1 novembra 2020

Prvi kontingent od 44 pripadnika vojske Severne Makedonije danas je otputovao za Kosovo i Metohiju, gde će učestvovati u misiji Kfora, saopštilo je makedonsko Ministarstvo odbrane.

Ovo je prva misija vojske Severne Makedonije od kako je ta zemlja postala 30. članica NATO, prenosi MIA.Prema navodima ministarstva, učešće pripadnika makedonske vojske u misiji Kfora na Kosovu nastaviće da se povećava 2021. godine.

Ministarstvo odbrane navodi da, učestvovanjem u misiji Kfora na KiM, Severna Makedonija zauzima mesto u NATO kao „zemlja mira, bezbednosti i stabilnosti na Balkanu“.

Kako dodaje, plan je da se od sledeće rotacije poveća broj vojnika u misiji Kfora na više od 60, a od leta naredne godine, „zajedno sa našim dugogodišnjim partnerom – američkom nacionalnom gardom Vermota, van uspostavljenih rotacija, doprinese za period od devet meseci sa više od 100 pripadnike vojske“.

Ministarka odbrane Severne Makedonije Radmila Šekerinska navela je na Fejsbuku da će prvi makedonski kontigent od 44 pripadnika vojske iz kasarne u Tetovu u narednih šest meseci raditi kao štabni oficiri u komandi Kfora u Prištini i obezbeđivati regionalni komandu „Kfor-Zapad“.

KOMENTARI3 komentara

 1. Gardista says:

  Daj da udjemo u nato i saljemo nasu vojsku.

  • Rista says:

   e, ovo ti je biser

 2. Rista says:

  Nekad bilo "svako dupe ima fiću" a danas je modernimije - "svako dupe ima državu". E, sad je vreme da i ja stvorim državu. Idem da pišem Ustav i zatražim priznanje od bilo koga. Makedinija je izuzetak kao i crna gora. Oni imaju poludržavu i polualbaniju.(Mi Srbi imamo 9/4 državu, ali nisu sve teritorije zajedno, i 1/4 polualbaniju a to je nešto drugo. Teško definisati, brate mili. Amerikanci su poznati da uvek zabrljaju gde god se umešaju. Čak ni to sa onolikom silom nisu mogli rešiti. Brljatori, pa to ti je. Nema veze jer po definiciji sada ima da ulete u građanski rat, da bankrotiraju, dolar da im propadne, magna etna da eksplodira, vetar nuklearnog rata da ih oduva, Kina da ih pregazi, Srbija...Srbija ništa. Ne moramo mi biti u svakoj čorbi rata mirođija...Nešto će biti, samo ne znam šta ni kada)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *