„Makedonija će za 15 godina postati albanska država“

„Makedonija će za 15 godina postati albanska država“

21 decembra 2013

macedonia-albania1Bivši makedonski premijer Ljupčo Georgievski upozorio je sunarodnike da će njihova zemlja za 15 godina postati albanska država, a da će za sedam do osam godina u toj zemlji dominirati muslimani.

„To je realnost. Ako pogledate demografske procese u Makedoniji, videćete da su strašni. Od sve novorođene dece u 2012. godini, 50 odsto su hrišćani i isto toliko muslimani“, rekao je Georgievski.

On je za sofijski dnevnik „Pres“ naveo da se broj Makedonaca godišnje smanjuje za četiri do pet odsto, dok broj Albanaca povećava tri do četiri odsto.

Georgievski, koji je počasni predsednik VMRO-Narodna, kaže da nije više pobornik ideje stvaranja etničko čistih država na Balkanu.

„Ovu ideju želeo sam da realizujem u okviru balkanske konfederacije na koju bi svoju saglasnost dale sve države. To bi bio korak ka miru, a ne da se suočavamo sa ratom“, rekao je Georgievski

Ukoliko se danas analizira situacija, kaže Georgievski, vidi se da procesi nisu krenuli napred.

„BiH postoji samo na papiru, tamo realno država ne funkcioniše. (Samoproglašeno) Kosovo je još uvek podeljeno i nastavlja da stvara probleme između Albanaca i Srba. Makedonija je permanentno nestabilna i njen opstanak danas zavisi od dobre volje Albanaca“, smatra Georgievski.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *