МАКЕДОНИЈА ДОБИЈА ВЛАДУ: Почиње пакао на Балкану!?

MAKEDONIJA DOBIJA VLADU: Počinje pakao na Balkanu!?

26 aprila 2017

Osamnestog dana konstitutivnog zasedanja makedonskog parlamenta lideri SDSM Zoran Zaev i albanske partije DUI Ali Ahmeti održali su desetominutni sastanak u skupštinskim prostorijama, nakon čega su poslanici te dve partije napustili sednicu.

Pozivajući se na nezvanična saznanja, skopski mediji prenose da su se Zaev i Ahmeti dogovorili o izboru Talata Džaferija za predsednika parlamenta i na taj način prekinu višemesečnu postizbornu agoniju oko formiranja nove vlade.

Zaev i Ahmeti se, kako se navodi, još nalaze u zgradi parlamenta, gde, kako se pretpostavlja, obavljaju konsultacije sa poslaničkim grupama. Očekuje se da će se Zaev i Ahmeti uskoro obratiti medijima.

Evropska unija, kako su preneli neki mediji, razmatra mogućnost uvođenja sankcija pojedinim makedonskim liderima, pre svih predsedniku Đorđu Ivanovu i lideru VMRO-DPMNE i bivšem premijeru Nikoli Gruevskom, zbog blokade rada parlamenta i izbora nove reforsmke vlade. Prethodno je mogućnost sankcija pojedincima iz vlasti najavio i Stejt dipartment.

Sankcije bi se, kako je navedeno, ogledale u zabrani putovanja i blokadi računa.

Četiri i po meseca od vanrednih parlamentarnih izbora Makedonija nema vladu, nema predsednika parlamenta, a mandati gradonačelnika i predsednika opština su istekli, jer redovne lokalne izbore nije imao ko da raspiše.

KOMENTARI3 komentara

  1. Batina says:

    Eto sta bi nam donijela jedna svjetska vlada. Pa idite Srbi u tu necastivu zajednicu.

  2. Pirus says:

    Mozda vlade i bude al ta vlada nece proraditi,haos pocinje ispunila se zelja zapadnih globalista gledace ponovo njihov najomiljeniji fim "Krvavi balkan".

  3. Macedonian Worior says:

    Ma kakva vlada .... to su spekulacie samo , ma mi Narod nedamo to icicemo na predvremenih parlamentarnih izbora zaedno sa lokalnim i tacka i onda popis pa da se prebroimo ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *