МАКЕДОНИЈА ЈЕ САМО КОЛАТЕРАЛНА ШТЕТА! Америка хоће да спречи стварање ПРАВОСЛАВНЕ ОСОВИНЕ!

MAKEDONIJA JE SAMO KOLATERALNA ŠTETA! Amerika hoće da spreči stvaranje PRAVOSLAVNE OSOVINE!

22 maja 2017

Politička kriza i sukobi u Makedoniji koji su bezmalo doveli do raspada upereni su protiv Srbije i Rusije i njihovog povezivanja sa Grčkom! Skoplje je u toj igri samo koleteralna šteta. Vašington za ostvarenje cilja neće birati sredstva.

Ukoliko Moskva uspe da poveže Grčku i Srbiju preko Makedonije gasovodom „Turski tok“ njen uticaj na ove zemlje biće zabetoniran. Kad se na to sve doda još i prodor Kine u ovaj deo Balkana i Evrope, pa pruga od Pireja do Budimpešte, sasvim je jasno zašto i SAD i posebno Britanije ne žele da to nemo posmatraju.

Na njihovu sreću, a nesreću Srba, Grka i Makedonaca tu su uvek Albanci, koji će bespogovorno poslušati svaki nalog SAD, čak i ako to znači rat u kome bi izvesno bili poražena strana.

Podsetimo, Vašington je pre nekoliko godina uspeo da minira izgradnju ruskog gasovoda „Južni tok“.

Problem je što će Moskva novim projektom „Turski tok“, koji SAD ne mogu da zaustave i koji će značiti potpunu energeteku sigurnost i nezavisnost zemalja kroz koje bude prolazio, čvrsto vezati te zemlje za sebe.

Kad se na to sve doda i to što je Rusija u Siriji sprečila rušenje Asada i pretvaranje ove zemlje u američku koloniju, jasno je zašto je Vašington svako povezivanje Rusije, Grčke i Turske preko Srbije i Makedonije neprihvatljivo.

Analitičar Aleksandar Pavić ocenio je za Sputnjik da nestabilna Makedonija onemogućava realizaciju velikih projekata i prodor uticaja Rusije i Kine na Balkan.

– Kada ne može da zadrži poredak koji mu odgovara, NATO namerno izazove krizu i onda pokušava njom da upravlja. To mu je jedna od specijalnosti – istakao je Pavić.

Slično misli i analitičar iz Skoplja Branko Đorđevski. On je na pitanje o geopolitičkom položaju Makedonije sa Zaevom na čelu Vlade i albanskim partijama u parlamentarnoj većini, istakao da će njihova već pokazana lojalnost prema Zapadu biti mnogo više učvršćena.

– Jednostavno, ono što se traži od ove Vlade ona će isporučivati – kaže Đorđevski.

Balkan je linija vatre između Moskve i Vašingtona, to nije nikakva tajna, kaže on, ističući da će Makedonija samo deliti sudbinu te konfrontacije.

Sada su, smatra on, Vašington i Brisel u većoj ofanzivi u odnosu na ruske pokušaje da imaju veći uticaj u regionu. Uprkos tome, njegova ocena je da vrata Moskvi u Skoplju neće biti zatvorena.

– Danas niko u svetu ne želi da zatvara vrata saradnje ni sa jednom stranom, posebno u ekonomiji – istakao je Đorđevski, napominjući da će Ivanov kao predsednik Makedonije i dalje biti otvoren za saradnju sa Moskvom i da u tom pogledu on nema rezerve.

U tom kontekstu bi gledati i posetu Đorđa Ivanova Moskvi 24. i 25. maja.

(Sputnjik)

 

KOMENTARI5 komentara

 1. Radikal says:

  Bas su Makedonija i Srbija neke silne zemlje da bi bile neka osovina sa velikom Rusijom. To ti je ko kad sa jedne strane osovine imas tocak od bagera a sa druge da se kotrlja na lageru.

 2. padre says:

  Ovo zanimanje "analitičar" baš je interesantno, lupaš koliko hoćeš, a ne snosiš nikakvu odgovornost, samo mlatiš pare!

 3. Trifun says:

  Pa neka ih nahuskaju ako hoce, Albanci se nece zaustaviti dok ne budu porazeni! Srbija treba da se naoruzava i naoruzava i ceka, jer ce oni SIGURNO krenuti u ostvarenje svog sna da svi Albanci zive u jednoj drzavi. Mi smo se borili i izborii za svoju slobodu, teskom borbom ali to je bio jedini nacin da budemo slobodni jer smo na udaru zapadnih genocidnih hijena kao i Rusija. Albanci znaju kao i svaki drugi narod da se drzave stvaraju ratovima i pobjedama. Jedino sto Albanci nece pobjediti u tom ratu, izgubice ga. I ugroziti svoj opstanak na Balkanu. To je njihova stvar, imaju opciju. Da odustanu od svog sna ili da pokusaju ratom da to ostvare. Ja sam siguran 100% da ce oni to pokusati. I onda biti porazeni.

 4. Ivan says:

  (Ameba)Ivanov ce"biti otvoren za saradnju s Moskvom",rece"analiticar"i ostade ziv!Ovaj tzv.predsednik bice zapamcen samo po tome sto se nejednom hvalio da mu je u toku tzv."Dorucka blagodarnosti"u Beloj kuci-mister B.Obama NAMIGNUO cak 2 puta!!!Imeno,to je bio dokaz da su amerikanci cvrsto uz makedoniju i da sam Obama uvazava politicku"mudrost"doticne amebe.Nije se stideo niti kada je dodelivsi mandat Zajebu te.siptarima da osnuju Tiransku vladu,onako"drzavnicki"izrazio nadu da ce siptari da amnestiraju makedonce(koji zbog pokusaja da sprece-drzavni udar*trunu u zatvorskim celijama)isto ko sto je vlada njegovog Boga- Gruevskog "mudro i u duhu bratstva s siponjama,amnestirala UCKe,cak i one za koje je bilo dokazano da su vrsile masakre nad mak.policajcima i civilima.Eto,tako je branitelje ustava,vere i naroda uporedio s teroristima." ANALiticari"bi trebalo da malo bolje -analiziraju..

 5. Beli Orao says:

  Šiptare će da puste s lanca Ameri i Englezi to je sigurno! Pitanje je vremena nije ono đubre Li džaba skakutao po Balkanu ! Plašim se da će samo Srbi biti najveća žrtva u ovom regionalnom ratu ! Šipke ćemo mi sloveni + Grci desetkovati ( smanjiti na podnošljivu cifru ) ali uz velike i naše ljudske žrtve !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *