МАКЕДОНИЈА КЉУЧА, АЛБАНЦИ ПРЕТЕ РАТОМ! На све стране тешки митраљези, минобацачи, радио-станице, муниција!

MAKEDONIJA KLJUČA, ALBANCI PRETE RATOM! Na sve strane teški mitraljezi, minobacači, radio-stanice, municija!

8 novembra 2017

Kosovska policija zaplenila je veliku količinu teškog naoružanja i vojne opreme nedaleko od Glogovca, nedugo pošto je fantomska Nacionalna oslobodilačka armija, putem interneta, zapretila napadima ukoliko Albanci u Makedoniji, zbog presuda „Kumanovskoj grupi“ ne napuste državne institucije, preneo je RTS.

Teški mitraljezi, minobacači, radio-stanice i velika količina municije pronađeni su sakriveni nedaleko od sela Vrbovac kod Vitine, potvrdila je kosovska policija, čiju su akciju nadgledali predstavnici međunarodnih misija na Kosovu.

Oružje je pronađeno nedaleko od makedonske granice, a pretpostavlja se da je tu zakopano još od sukoba u toj državi 2001. godine.

Kosovska policija pokrenula je istragu, navodeći da, tokom prethodnih kontrola, na mestu na kojem je naoružanje pronađeno nije bilo nikakvih tragova oružja.

Akcija kosovske policije usledila je svega nekoliko sati pošto je Nacionalna oslobodilačka armija, koja je rasformirana posle rata u Makedoniji, putem interneta zapretila napadima ukoliko svi Albanci u roku od tri dana ne napuste makedonske institucije.

Ova pretnja je usledila posle presuda pripadnicima „Kumanovske grupe“, koje je sud u Skoplju osudio na doživotne i kazne zatvora u trajanju od 12 do 40 godina.

Među pripadnicima ove grupe je i nekoliko Albanaca sa Kosova, bivših pripadnika OVK.

Nakon ove pretnje, makedonska policija preduzela je „mere kako bi se očuvali mir i stabilnost“.

(RTS)

KOMENTARI2 komentara

  1. Velika Metla says:

    "kosovska policija"ispade mirotvorac! Ko vas ne zna,skupo bi vas platio!

  2. Vojna I ojdeSe says:

    Oni Iz zvezdane kapije, nezna ih

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *