МАКЕДОНИЈА ОДЛУЧИЛА: Улазе у НАТО

MAKEDONIJA ODLUČILA: Ulaze u NATO

19 jula 2018

Makedonski parlament jednoglasno je danas usvojio Deklaraciju za podršku pristupnom procesu za članstvo Makedonije u NATO-u.

Prema navodima medija, za deklaraciju je glasalo 76 prisutnih poslanika vlasti i opozicije, a niko nije bio protiv niti uzdržan.Poslanik vladajućeg Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Hari Lokvenec rekao je da ulazak u NATO direktno donosi bezbednost i stabilnost, i dodao da najveća korist članstva u Alijansi nije vojna, već ekonomska.

„Iskustva zemalja Jugoistočne Evrope u vezi sa članstvom u NATO-u pokazuju da ono podstiče biznis i dovodi do povećanja stranih investicija“, kazao je Lokvenec.

Šef poslaničke grupe VMRO-DPMNE Dragan Danev rekao je da će ta najveća opoziciona partija podržati Deklaraciju i dati snažan doprinos putu Makedonije ka punopravnom članstvu u NATO-u.

„Stvarno je dobitak da se bude član tog saveza, ali istovremeno i velika obaveza“, naveo je Danev i dodao da je VMRO-DPMNE formiran 1991. godine na tri postulata — nezavisna Makedonija, ulazak u EU i ulazak u NATO.

KOMENTARI5 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Čista laž u vezi sa investicijama. Dobijaju samo obaveze.

  • Željko says:

   Što je Hrvatska dobila, ništa osim "otpada" koji ćemo skupo platiti! Što je Crna Gora dobila, ništa prošlo ljeto požare u Crnoj Gori gasili Švicarci i Izraelci, nisu u NATO!

 2. Velika Metla says:

  Ući će kao i šiptogorci voljom naroda( 80% naroda u milogori je bilo protiv učlanjenja)! Toliko o demokratiji,i poštovanju volje naroda! Ja mislim da se više ne može naći pod kapom nebeskom da i dalje ima neko ko veruje u demokratiju i u poštovanje volje naroda! I poslednjoj su se budali oči,valjda,otvorile! Mada se ne bih zakleo! Naravno onima koji s time zadovoljavaju svoje mizerne i niske lične interese ovo odgovara,ali o njima ne trošim reči,jer jednostavno to nisu ljudi nego pojave!

 3. dane Radakovic says:

  svi svii svi u nato srbija davni godina i srbi nestali su sa balkana zivela amerika sila ekonomije sto bi amerikanac ginija u ukrajini i litvaniji kad moze bosanac i crnogorac -makedonac - i jaki siftar i hrvat kad niste branili vasu lipu jygoslaviju sad ce te braniti AMERIKU OD RUSIJEEE

  • Velika Metla says:

   DR,da nije bilo "lipe" jugoslavije ne bi bilo ni ovoga posle nje! U toj šugoslaviji je SVE rađeno protiv i na štetu jednoga naroda,Srba! Bukvalno SVE!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *