Македонија ове недеље очекује почетак преговора са НАТО-ом

Makedonija ove nedelje očekuje početak pregovora sa NATO-om

9 jula 2018

Makedonija očekuje da ove nedelje dobije odobrenje da započne pregovore u članstvu u NATO-u, saopštio je danas ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Dimitrov.

„Imamo velike nade, mislim da je sve spremno i trebalo bi da se dogodi ove nedelje. Trebalo bi da smo spremni da započnemo pregovore o članstvu“, rekao je danas Dimitrov na marginama samita o zapadnom Balkanu u Londonu, prenosi Rojters.

Upitan da li postoji bojazan da bi Rusija mogla da se meša u proces ulaska Makedonije u NATO, Dimitrov je rekao da bi njegova bili član te alijanse još 2008. godine da nije bilo spora o imenu sa Grčkom.

„Čvrsto verujemo da (članstvo) nije protiv bilo koje druge zemlje i imaće veoma smirujući uticaj na stabilnost regiona. Naravno, dok se to ne dogodi, bićemo zabrinuti oko svake moguće prepreke“, rekao je Dimitrov, prenosi Rojters.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je u junu da će NATO verovatno odobriti pregovore o članstvu sa Makedonijom, na samitu alijanse koji se ove nedelje održava u Briselu.

KOMENTARI4 komentara

 1. Ima da vas isuse ko baru says:

  Trojanski konj Rusije u Nato-u Grchka nece biti od velikog znachaja kada jednom Makedonija udje u Nato, a Srbiju , zaokruzenu i bez kopnene veze sa Grchkom ima da osushe kao shto se sushi mochvara.Dosta su Srbija i Grchka sirili smrad na Balkanu.Novi vetrovi duvaju, chist vazduh!Zelena transferzala ce cvetati punim sjajem,Blgarij,Grkija i Srbija ili smradija kako je sve cesce zovu neka prosipaju iz supljeg u prazno.

  • Velika Metla says:

   Balijo,mnogo puta ste vi poturice sa ostalim smradovima iz "regiona""zaokruživali" Srbiju! Zaboravio si istoriju zelenko,i šta je bilo sa onima koji su Srbiju zaokruživali,a? Ne brini,uskoro sledi potsećanje! Toliko ste se "zadužili"kod nas Srba,pogotovo u poslednjih 30 godina,da vi i mi nećemo moći više živeti ni jedni pored drugih,a kamoli jedni s drugima! Ili vi,ili mi!

   • Zaharije qSerak says:

    Nema pitanja ili mi ili vi.Ti velika metlo ti.....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *