МАКЕДОНИЈА СЕ НАПОКОН ДИГЛА! Македонци протестују против против стварања АЛБАНСКО-ЗАПАДНЕ власти!

MAKEDONIJA SE NAPOKON DIGLA! Makedonci protestuju protiv protiv stvaranja ALBANSKO-ZAPADNE vlasti!

28 februara 2017

20170227203702_415055

U Skoplju je održan protest građana pod nazivom “Četvrti Ilinden”, nakon što je Građanska inicijativa “Za zajedničku Makedoniju” pozvala građane na skup protiv promene Ustava, imena i suštine države.

Okupljeni su nosili transparente sa porukama “Makedonija je naša crvena linija” i “Neće vam proći!”, izražavajući nezadovoljstvo zbog toga što je lider SDSM-a Zoran Zaev prihvatio albansku platformu.

„Makedonija ima tri Ilindena – 1903, 1944. i 1991. godine. Došlo je vreme da obznanimo četvrti Ilindan. U sva tri prethodna Makedonci su jasno i nedvosmisleno iskazali poštovanje prema svima koji žive pod ovim nebom. Došlo je vreme i za nas da pokažu poštovanje. Mi, savremenici ovog trenutka, dužni smo da spojimo sve vrednosti iz prošlosti i da se usmerimo ka budućnosti.

Nijedan patriota nije protiv nacionalnih prava, kulture i tradicionalnih vrednosti svojih sugrađana”, navedeno je u proglasu koji je pročitao Igor Durloski.

U proglasu se pozivaju svi politički akteri u Makedoniji da ne čine ništa ni protiv sadašnjeg imena države niti protiv „njene suštine” i ustrojstva.

Posebno se zahteva da ni jedna partija ne prihvati „platfome napravljene u tuđem interesu i u tuđoj zemlji”.

Ovo se – što su svi prisutni ne samo dobro shvatili nego i pozdravili – odnosilo na SDSM, njenog lidera Zorana Zaeva i strance koji mu obezbeđuju da sa šiptarskim partijama formira novu vladu.

Na skupu nije bilo partijskih obilježja, a okupljeni su tvrdili da je cilj okupljanja da pokažu da su protiv dvojezičnosti i federalizacije Makedonije.

Protest je započeo ispred sedišta Vlade i preko puta kancelarije predsednika Makedonije, a završio se ispred Sobranja.

Jedan od inicijatora skupa, Bogdan Ilievski, rekao je ispred Sobranja da su se okupili da bi pokazali koliko vole domovinu.

„Žele njeno rasturanje, a mi želimo zajedničku domovinu. Žele da razdele crvenu i žutu boju na zastavi. To im nećemo dozvoliti”, poručio je Ilievski.

Prethodno je isti protest organizovalo udruženje “Tvrdokorni” koje kao i “Zajedno za Makedoniju” tvrdi da nije povezano sa strankom VMRO-DPMNE, koja je otvoreno pozvala građane da izađu na proteste ukoliko Zoran Zaev formira vladu.

Zaev je zajedno sa još tri političke formacije iz albanskog političkog korpusa obezbedio podršku za formiranje nove koalicione vlade.

On je potpise predao predsedniku države Đorđu Ivanovu, koji treba da uruči mandat za sastav vlade.

Protesti se nastavljaju sutra.

KOMENTARI4 komentara

 1. Ojde seee says:

  Sve če da bude uredu. Svi idemo u podzemle 2 metara dole. Tamo йe metro za drugu dimenziйu. Zemlйa biče natopena s krv, vrane i ptice йešče mršu. Napred u večnost, živeli seksualni radnici, živeli sakate, živeli svi robovi, živeli von-zemйani.... Rat, voйna, rat....

 2. Trifun says:

  Makedonija se nece izvuci od posledica i kletve koju ja sama na sebe bacila kada je prvo indirektno dozvolila NATO zlocincima da izvrse agresija na nas, a onda priznala okupaciju nase teritorije. Bice raskomadana zbog toga, bas kao i sve ostale drzave koje su ucestvovale u tome direktno ili indirektno. Ukoliko ne pobijedi u gradanskom ratu protiv siptara. Nema nazad.

 3. Pero Joksimovic says:

  Ne go vrčkajte, ne go titrajte na Makedoncite! Diže im se!

 4. Ojde seee says:

  To je dobro. Znaci idete u rat. Cisticete zemlju. Blago vama. Ne bojte se, ovo je ocistitelni rat...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *