МАКЕДОНИЈУ ЧЕКА ПАКАО! ОБЈАВИЛИ РАТ НВО И АМЕРИЧКОЈ АМБАСАДИ! Груевски и Македонци објавили да Американци неће управљати Македонијом!

MAKEDONIJU ČEKA PAKAO! OBJAVILI RAT NVO I AMERIČKOJ AMBASADI! Gruevski i Makedonci objavili da Amerikanci neće upravljati Makedonijom!

18 decembra 2016

Nikola Gruevski

VMRO-DPMNE neće priznati prekrajanje izborne volje građana i eventualno ponavljanje izbora, izjavio je večeras lider te stranke Nikola Gruevski u obraćanju svojim pristalicama koje se već treći dan zaredom okupljaju ispred sedište Državne izborne komisije (DIK).

On ih je obavestio da je izvršni odbor VMRO-DPMNE doneo proglas u kojem se kaže da DIK donosi nezakonite odluke sa ciljem izigravanja izborne volje naroda.

„Rad DIK se pretvorio u parodiju“, rekao je Gruevski i dodao da ima informacije da se na neke članove Komisije vrši pritisak kako bi se postigao „postizborni inženjering i falsifikovanje izborne volje građana“.

DIK je u petak, nakon prigovora, poništio rezultate glasanja na jednom biračkom mestu i naložila ponavljanje izbora na tom mestu. Ponovljeno glasanje na biračkom mestu sa samo 800 birača u Gostivaru moglo bi eventualno da promeni rezultat izbora, s obzirom na to da je on veoma tesan – 51:49 poslanika, u korist vladajuće VMRO-DPMNE.

Gruevski je napomenuo da Upravni sud može da koriguje neke nezakonite odluke, te da niko nema pravo da utiče na odluke tog suda, a da, ukoliko i Upravni sud podlegne pritiscima, VMRO-DPMNE to neće prihvatiti.

Prema njegovim rečima, VMRO-DPMNE neće učestvovati u ponavljanju izbora i neće priznati eventualno izmenjene rezultate, prenela je Nova TV.

„Nećemo dozvoliti kriminalcu (Zoranu) Zaevu da formira vladu sa falsifikovanom voljom građana Makedonije“, poručio je Gruevski, govoreći o lideru socijaldemokrata.

Prema njegovim rečima, VRMO-DPMNE neće dozvoliti funkcionisanje institucija sa falsifikovanom voljom i bez legitimiteta građana.

„Država mora suvereno da donosi odluke. Neki ambasadori počeli su previše da se mešaju u unutrašnju politiku zemlje i to mora da prestane. Ostajemo, naravno, otvoreni za komunikaciju sa svim ambasadorima u našoj zemlji. VMRO-DPMNE neće dozvoliti dalje mešanje stranih ambasadora unutrašnje stvari zemlje i zahteva od njih da ostanu u okviru svojih diplomatskih mandata“, naglasio je Gruevski.

Dodao je da on i njegova partija više neće učestvovati u pregovorima sa učešćem stranih ambasadora i predstavnika drugih država na kojima bi se donosile odluke koje su u nadležnosti samo predstavnika koje bira makedonski narod.

Dodatno je naglasio da „neki nezavisni predstavnici u DIK nisu nezavisni“ i nastavio:

„Državna izborna komisija je donela nezakonite odluke radi izigravanja izborne volje građana. Rad DIK se pretvorio u parodiju. Imamo informacije da su se u taj rad umešali neki strani predstavnici da b izvršili uticaj na neke članove DIK da bi stvorili pretpostavke za postizborni inženjering i falsifikovanje izborne volje građana“.

Lider VMRO-DPMNE objavio je da je njegova partija bila i da ostaje prozapadna i da njeni ciljevi ostaju – ulazak Makedonije u EU i NATO.

Podvukao je da želi i „strateško prijateljstvo sa Sjedinjenim Državama“.

(Tanjug – Fakti)

KOMENTARI17 komentara

 1. Anđe says:

  Bravo ljudi, tako smo i mi trebali odmah u startu da sasečemo jer kasnije i kasnije biće kasno i sve gore. Ovo i hoće biti rat do istrebljenja sa nvo amerikom, evropom, vatikanom i sa svakom svetskom institucijom jer oni svuda imaju uplive gde god je kakva ekonomija, borićemo se, stradaćemo ali o dolasku pravednog carstva Božijeg dolazi i Gospod naš i Spasitelj Isus Hristos koji nas je otkupio svojom dragocenom krvlju, vaskrsao u treći dan, vazneo se i seo na prestol s desne strane Očeve. On je prvenac iz vaskrsenja a mi sledimo u konačnom koje će se dogoditi. On dolazi da sudi pravedno i velikim i malima, svima po delima svojim, ali opravdanje ćemo naći verom u Njegovo poslanstvo, i praktikovanjem volje Božije. Sve svoje probleme prebacite na Hrista govori nam Pismo, jer je On naše pouzdanje i neće nas ostaviti.

  • ralence says:

   Bozija Volja,jer je njegovo Carstvo,Sila I Slava.Amin.

 2. marinko says:

  nije se moglo odma jer je tito dao svu jugoslaviju pod zapad i uniju i izdajice jos nisu smaknute u jugoslaviji bivsoj ni u republikama nikola trazi pomoc od putna ko i dodik nema pravde u evropi merkolovoj i komunistickoj

  • SOIC says:

   KOMSIJI SE PIJE ZA ZDRAVLJE A NE BRATU PREKO BRDA - POGLEDAJTE U SVOJ FTIZIDER I VIDITE KAKO ZIVITE . SVAKI IOD VAS DUGUJE STO SVOG STO DRZAVNOG DUGA -NI UNUCICI VAS NECE RAZDUZITI. PUSTITE VI BJR MAKEDONIJU

   • Nino says:

    Botovi stalno trube jedno te isto. Kakvi dugovi? Gluposti. To je sve veštački urađeno, da bi pravili od ljudi robove. Samo mastilo na papiru, koje može da se obriše.

    • Jovan says:

     Bravo! Glupani nemaju pojma a lupaju ono sto su im drugi rekli da kazu. Uprsvo gledam na tv neke tzv. dr. profesore nekakvog fakulteta za bezbednost. kako ispranih mozgova ponavljaju recenice koje vec dvadeset godina Zapadni natoteroristi pricaju. Natoteroristi prvo jednoj zemlji uvedu sankcije, zatim bombarduju i na kraju opljackaju! Onda glume"humanost" i daju sitne pare(a skupe) i jos nas ubedjuju da cutimo. Dosli smo do toga ne smeju nase tv da objave da su siptari izboli srpske mladice. A sto se tice Grujevskog njega ceka sudbina Milosevica tj. bice likvidiran . Tako to radi pljackasko-teroristicka banda natoalijansa, i u Srbiji?, Siriji, Ukrajini, Makedoniji....

 3. Gojko says:

  Krece gradjanski rat u makedoniji po nalogu amera.Jednostavno gasovod iz turske nemoze da prodje a takodje blokada koridora 10 da kineska roba iz luke pirej nebi mogla za evropu.

  • Harry Neron says:

   Kineska roba nikada neče u tranzitu prolaziti vardarsko moravskom dolinom radi špediterskih troškova tako da je ta priča o brzoj prugi, pa kanalu, pa autoputu kao interes kineza spin od samog početka priče.

  • watkins says:

   Tacno! Dobro si rekao, samo nije ni Amerima lako svake godine presjecati naftovode i koridore tako sto ce zapocinjati nove ratove. Lakse im je da stuku evropu kojoj izigravaju saveznika, a stalno im rade o glavi. Makedonije uskoro nece biti. Kasno su se sjetili popljuvati NVO i Ameriku. Trebali su to uraditi 1991.

 4. Vladek says:

  Čokalije onomad pevaše,jas te ebam Srbijo....e pa izmišljena nacijo,ko neće brata za brata taj će tuđina za gospodara... Mnogo me nešto zabole stojko što bajram republjik čeka pakao

 5. ebatiplemeto says:

  da t'ibam stopankata

 6. Do vladek od srbistan says:

  Cokalija znaci u prevodu od turskom- cok-mnogo i a,kl-pamet znaci mnogo pametni i svaka turska kopilad od srbistana mogu da lizu peni. Amerikancima i nato teroristima.Bog prasta Vmro ne

 7. Vladek says:

  Bugarsko pseto...jel se sećaš Bregalnice?

 8. MAKEDONAC says:

  Razumljivo da mala i slabašna Makedonija ne može se sama silom odbraniti.Samim tim što Makedonci već dve godine u Makedomiji brane se ne samo svoje interese, nego i šire (a to je javna tajna :ruski gasovod,vardarska dolina i t.d.), Makedoniji je potrebna podrška da ne bi došlo do stranske agresije.Unutar Makedonije Makedonci rešiće bilo koji problem:s petokolonašima i prekogranične napade šiptarskih terorista vrbovani u BONSTILU.Gledam da puna srba se raduje što u makedonskom dvorištu zaigrao medved... Mislim da to treba da ih zabrinjava , jer meca ,kao jaka zver,zna preskočiti ogradu .Bar Srbija ima iskusva sa takvim životinjama.

  • Vanja says:

   Ne radujemo se, kao sto se ni makedonci nisu radovali kada nas je NATO bombardovao 1999.godine. Makedoncima je namenjen isti scenarij kao i srbima, neko ce igrati po njemu pre a neko posle. Trebalo bi da se medjusobno uvazavamo i postujemo, jer imamo zajednickog neprijatelja ciji su prijatelji jaki i nasilni. Najmanje nam treba razdor izmedju nasa dva napacena naroda. Iz iskustva znam da su makedonci posten, divan, miroljubiv i radan narod. Svako dobro vam zelim, zajedno smo jaci.

 9. Vasilije says:

  GRUEVSKOG ZA PREDSJEDNIKA SRBIJE POD HITNO !!

 10. Komandant Marko says:

  Uvedu sankcije, satanizuju, bombarduju, i onda postave svoje (ne)ljude i uspostave marionetski rezim.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *