МАКЕДОНСКИ ПРЕДСЕДНИК одбрусио и Американцима!

MAKEDONSKI PREDSEDNIK odbrusio i Amerikancima!

1 maja 2017

Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov je američkom funkcioneru Hojtu Brajanu Jiju rekao da platforma iz Tirane ne može biti osnov za formiranje makedonske vlade.

On je zatražio da SAD pomognu parlamentarnoj većini da dobije mandat za sastav nove vlade.

– Platforma iz Tirane ne može da bude uslov niti osnova za formiranje Vlade Republike Makedonije – poručio je Ivanov zameniku pomoćnika američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove.

U saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu makedonskog predsednika napominje se da je Ivanov zatražio od Jija da SAD, kao strateški partner Makedonije, pomognu u uklanjanju prepreka i omogućavanju parlamentarnoj većini da dobije mandat za sastav nove vlade.

Ivanov je funkcioneru američkog Stejt departmenta kazao da „presedani kojima se uvodi praksa da nelegalno postaje legalno, potkopavaju osnovne demokratske principe“.

Naglašava se da je makedonski predsednik zatražio od lidera Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zorana Zaeva da ispuni ono što je javno rekao da će, zajedno sa „koalicionim partnerima, doći i obezbediti garancije za jačanje unitarnosti i da će sve biti u skladu s Ustavom Republike Makedonije“.

U saopštenju stoji da je na sastanku razmatrana novonastala politička situacija i mogućnosti za njeno prevazilaženje u skladu sa makedonskim ustavom i zakonima.

Ivanov je tokom sastanka osudio političko i fizičko nasilje u Makedoniji i kazao da rešenja moraju da se traže jedino putem dijaloga.

KOMENTARI2 komentara

  1. punca says:

    Papa Franja je pozvao danas na molitvu za Makedoniju 1.maj rođendan ILUMINATA - koji je posvećen Luciferu!

  2. Predrag says:

    Dijalog u politici ne postoji. Iza ѕvega stoje siledžije koje prete i plaše.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *