МАКРОН ДОНЕО ОДЛУКУ!? ИПАК НЕ ДОЛАЗИ У ПОСЕТУ СРБИЈИ?!

MAKRON DONEO ODLUKU!? IPAK NE DOLAZI U POSETU SRBIJI?!

3 decembra 2018

Predsednik Francuske Emanuel Makron odložio je zvaničnu posetu Srbiji zakazanu za 5. i 6. decembar zbog eskalacije nereda u Parizu. Prema nezvaničnim informacijama u diplomatskim krugovima, Makron će večeras i zvanično pismom izvinjenja obavestiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića o razlozima za otkazivanje posete.

Iako je poseta francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji danas je i zvanično najavljena na sajtu Jelisejske palate, poseta je ipak odložena. Predsednik Francuske je od posete Beogradu odustao zbog demonstracija i nereda poslednjih dana na ulicama Pariza, zbog kojih je, inače, francuski premijer Eduar Filip otkazao putovanje u Poljsku gde je trebalo da učestvuje na samitu posvećenom klimi.Učesnici protesta „žutih prsluka“ u Parizu su Trijumfalnoj kapiji u subotu naneli štetu koja se procenjuje na više stotina hiljada, možda čak i milion evra, rekao je predsednik francuskog Centra za nacionalne spomenike Filip Belaval.

Pored toga što su demonstranti čuveni spomenik i nacionalni simbol Francuske ispisali grafitima, uništili su i njegovu unutrašnjost, gde se nalaze vredni eksponati, rekao je Belaval, koji je u nedelju ujutro predsednika Emanuela Makrona upoznao sa pričinjenom štetom, prenosi „Figaro“.

(Informer)

KOMENTARI3 komentara

  1. petrovgrad says:

    Zauzet je oko utvrdjivanja protokola za vatrogasce i policajce. Dilema je sada kome dati prednost.

  2. Taipova Češma says:

    I samo dotle, do tog kamena do tog bedema. Drzneš li dalje čućeš gromove.................

  3. boško says:

    šta će nam?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *