МАKРОН ХИТНО ПОЗВАО ПУТИНА! Стање је алармантно! Ситуација у региону ОПАСНО ЗАОШТРЕНА!

MAKRON HITNO POZVAO PUTINA! Stanje je alarmantno! Situacija u regionu OPASNO ZAOŠTRENA!

4 januara 2020

Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Francusku Emanuel Makron su tokom telefonskog razgovora izrazili zabrinutost zbog pogibije iranskog generala Kasema Sulejmanija u Iraku, saopštila je pres-služba Kremlja.

– Obe strane su izrazile zabrinutost zbog pogibije komandanta Snaga za specijalne operacije ’Kods‘ Korpusa čuvara islamske revolucije Irana Kasema Sulejmanija usled raketnog napada SAD na aerodrom u Bagdadu. Konstatovano je da ta akcija može ozbiljno da zaoštri situaciju u regionu – navodi se u saopštenju.Putin je upoznao Makrona sa tokom realizacije rusko-turskog dogovora o severoistoku Sirije i provinciji Idlibu. Oni su naglasili da treba nastaviti zajedničku borbu protiv terorizma.

Dva predsednika su se založila i za rešenje krize u Libiji mirnim putem, jer je stanje alarmantno, izrazivši podršku naporima koje preduzimaju, između ostalih, UN i Nemačka. Telefonski razgovor je održan na zahtev francuske strane.

Podsetimo, iranski general Kasem Sulejmani, koji je ranije preživeo brojne pokušaje atentata, ubijen je laserski navođenim raketama „Hellfire“ koje su ispaljene iz gotovo nečujnog drona „US MQ-9 Reaper“

Napad je izveden bez konsultacija sa Kongresom, a Amerikanci za svoj plan nisu rekli ni svojim zapadnim saveznicima. Američki državni sekretar Majk Pompeo rekao je da je napad izveden na temelju procene obaveštajnih službi sa namjerom da se spasu američki životi u regionu usred izveštaja da Sulejmani aktivno planira mnoge napade. Baš zbog tih izveštaja Donald Tramp odlučio je odmah da naredi napad bez konsultacija sa saveznicima.

KOMENTARI3 komentara

  1. Gagi says:

    Naravno da je alarmantno, nece arapi u Europi da sede skrstenih ruku, Francuska ih je prepuna. Nego, analizirajte ko vas je podmuklo prevario da ucestvujete u rusenju tudjih drzava i ubijanju tih naroda. A posle su vas opet prevarili i nagovorili da neprijatelje kojima ste duzni krv i zivote, primite u vase drzave i pomesate sa neduznim gradjanima koji su u najvecoj opasnosti. Za politicki olos koji sve ovo izmislja i stvara ove svetske ludosti nema brige, snaci ce se oni i pobeci na sigurno. Obican narod ce u Europi najvise da strada, ni kriv ni duzan.

  2. Cetnik says:

    Za pocetak udruzite se i udarite sankcije americi!

  3. Miraš says:

    Evropske saveznice NATO-a, njih 26 od ukupno 29, od strane SAD spuštene su faktički na niži nivo, a iznad njih je Izrael sa svojim interesima. Izrael uopšte nije članica NATO-a nego samo ima poseban sporazum o vojnoj saradnji sa SAD. Ubrzo će se opet rasplamsati rat na Bliskom istoku u Iraku, Iranu i još ponegde i eto još puno migranata evropskim članicama NATO-a tojest članicama EU. Ovo važi i za Srbiju koja niti će u NATO, a niti će je primiti u EU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *