МАКРОН ИСКРЕН: Санкције које уводимо против Русије – немају ефекта

MAKRON ISKREN: Sankcije koje uvodimo protiv Rusije – nemaju efekta

26 maja 2021

EMANUEL Makron je ocenio da je uvođenje preogresirajućih zapadnih sankcija protiv Rusije povodom „zamrznutih konflikata“ neefikasno.

Francuski predsednik je istovremeno otkrio da je zvanični Pariz zato zatražio reviziju politike EU prema Rusiji i da to bude obavljeno već u junu.Naglasio je da je Evropskoj Uniji potrebno bolje razumevanje šta je ruska strategija u regionu i šta treba da bude efikasan odgovor EU“.

Naveo je da očekuje da će izveštaj o odnosima sa Rusijom biti predstavljen na samitu lidera EU u junu.

„Moramo redefinisati okvir naših odnosa … Moramo utvrditi srednjoročnu i dugoročnu strategiju, s obzirom da bezbednost u Evropi prolazi kroz zahtevan dijalog sa Rusijom. Moramo uzeti u obzir i tek relativnu efikasnost mera koje smo preduzmali poslednjih godina“, rekao je francuski lider.

EU je uvela sankcije Moskvi nakon ponovnog ujedinjenja Krima i Sevastopolja sa Rusijom16. marta 2014., a potom su ekonomske sankcije protiv Rusije više puta produžavane.

Sankcije EU protiv Rusije na snazi su do 23. juna 2021. godine.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Pravda says:

    izgleda da se krizari oprt spremaju za pohod na istok. Ako stvarno krenu nece ovaj put daleko stici, bit ce sprzeni zauvijek, da majcica Zemlja odahne.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *