МАКРОН ЈЕ НОВИ ПРЕДСЕДНИК ФРАНЦУСКЕ!

MAKRON JE NOVI PREDSEDNIK FRANCUSKE!

7 maja 2017

Nezavisni centristički kandidat za predsednika Francuske Emanuel Makron odneo je danas ubedljivu pobedu nad svojom protivnicom, liderkom krajnje desnice Marin Le Pen, pokazuju prve procene medija.

Makron je osvojio između 65,5 odsto i 66,1 odsto glasova u drugom, odlučujućem krugu glasanja, dok je Le Penova dobila između 33,9 odsto i 34,5 odsto glasova, navodi AFP.

Makronove pristalice počele su da se okupljaju u dvorištu Luvra u Parizu gde planiraju da proslave njegovu pobedu, javljaju francuski mediji.

Nezavisni predsednički kandidat Emanuel Makron glasao je u priobalnom gradu Tukeu na severu Francuske zajedno sa suprugom Brižit Makron.

Bivši ministar ekonomije u vladi Manuela Valsa, imao je osmeh na licu i mazio je svog crnog psa dok je izlazio iz vikendice, preneo je AP.

Iz bezbednosnih razloga Makron je prevezen na biračko mesto u gradskoj opštini u Tukeu, gde se rukovao sa velikom grupom pristalica, pre nego što je glasao.

KOMENTARI10 komentara

 1. Bečki konjušar says:

  Saučešće francuzi!

 2. Trifun says:

  Bwhaaa...koji degeni. To oni zovu 'promjenom'.

 3. Nemanja Vlahović says:

  Jadni Francuzi sa ispiranim mozgom.

 4. brm,brmmmmmm... says:

  Od nekad ponosnog slobodarskog petla-revolucionara i branioca,do danasnje ostarele,odrtavele i ocerupane kokoske...kakvo samoubisvo i to sa predumisljajem!!!Ubrzava se nestanak jos jednog naroda...SAUCESCE!!!

 5. goran says:

  Kraj Francuske, kraj nacionalne drzave. Bankari kontrolisu sve, zajedno sa cionistima.

  • Aleksandar says:

   Čestitke za komentar!

 6. TARAS BULJBA says:

  ZBOGOM FRANCUSKO,MOJE ISKRENO SAUCESCE!!! LIBERALIZAM I LIBERALNI KAPITALIZAM SU SAHRANILI FRANCUSKU!!! LIBERALIZAM JE MRTVACKI SANDUK U KOME LEZI FRANCUSKA!!! ISLAM CE POJESTI FRANCUSKU ZA 20 GODINA!!!

 7. hristina says:

  Bravo, Francuzi. Nista bolje niste ni zasluzili! Pod nemacku i americku cizmu - negosta!

 8. Baraba says:

  Super ocekujem porast teroristickih napada u Parizu valjda ce se naci neki Kamikaza da im srusi Ajfelov toranj

 9. LADU GAGA says:

  [quote] Za M. Le Pen ovo je politicki kraj naravno, a za nas malo sta menja, zbog toga sto se nacelna politika velikih zemalja (ma koliko ,,zavisne,, bile) ne menja. Ni za Rusiju mnogo sta ne menja. [/quote] DOČIM JA ZAISTA MISLIM DA OVO NIJE POLITIČKU KRAJ LE PENOVE, VEĆ NJEN POLUTIČKI TRIJUMF I NOVI POČETAK. Bela hrišćanska i još uvek civilizovana Francuska će morati da odluču da li joj je bitnije da ima neprijateljsku gomilu goniča kamila koja u Franciji čisti septičke jame i za uzvrat počinju da vladaju Republikom , koja republika sve više liču na Džamahiriju, ilu će da se oslobode istih, i sami da čiste svoje smeće. U suprotnom, Francuzi i Francuska će biti prva zemlja koja će propasti zbog pitanja fekalija. Ovakvih ili onakvih. NEUSPEH MAKRONA KAO NESPOSOBNOG GLOBALISTE UČINIĆE NJEGOV BRZI PAD. MARIN ĆE SE TADA POPETI NA TRON MARIJANE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *