МАКРОН ОКРЕЋЕ ПЛОЧУ: Наставио бих дијалог са Путином

МАКРОН ОКРЕЋЕ ПЛОЧУ: Наставио бих дијалог са Путином

25 јуна 2024

Француски председник Емануел Макрон рекао је у подкасту „Женерасион ду ит јорселф“ (Génération Do It Yourself) да би наставио дијалог са руским лидером Владимиром Путином, напомињући да не искључује могућност да разговора са њим на било коју тему.

„Верујем у моћ дијалога и наставио бих да га водим са Владимиром Путином. Није било дијалога у последњих неколико месеци, али не искључујем да ће га бити на једну или другу тему, о нуклеарним електранама или о нечем другом. Верујем да је увек важно да се настави дијалог“, рекао је Макрон.Француски лидер није објаснио шта је имао у виду када је поменуо нуклеарне електране.

Макрон је сличну изјаву имао у марту, у интервјуу за „Франс 2“ је одбацио претпоставку да су његови односи са Путином захладнели и рекао да је на самом почетку сукоба у Украјини имао неколико телефонских разговора са руским председником.

Са друге стране, руски председник је рекао да је Русија спремна да настави сарадњу са Француском, да су са Макроном постојали добри радни односи који су прекинути на иницијативу француске стране.

KOMENTARI4 коментара

 1. padre says:

  A o ćemu bi to Putin razgovarao sa tobom, kad ništa ne odlućuješ?

 2. Miki says:

  Izbor je između dva monologa. Ruski, ili Ukrajinski?

 3. Velika Metla says:

  И ја бих успоставио "дијалог" са Моником Белучи.

 4. upozorilo says:

  Putin ne razgovara sa neandertalcima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u