Макрон оптужио Русију за рат у Донбасу

Makron optužio Rusiju za rat u Donbasu

26 juna 2017

NIJE slučajno Emanuel Makron došao na čelo Francuske kao čovek Rotšilda i evropske globalističke elite.
Ne samo da se sreo sa ukrajinskim predsednikom, Petrom Porošenkom, nego je Rusiju – na zajedničkoj

konferenciji za novinare nazvao agresorom u Donbasu. Kao da pre izbijanja građanskog rata na istoku Ukrajine nije u Kijevu, pod dirigentskom palicom Amerikanaca i uz aktivno učešće Poljaka, Nemaca i Francuza, došlo do državnog prevrata (februara 2014.) koji je doveo na vlast rusofobsku i polunacističku huntu.

Makronu je i to bilo malo, pa je još dodao da na istoku Ukrajine „agresija dolazi sa strane Rusije“ i da je Moskva u Donbasu „započela rat“.

Dakle, nije Kijev objavio rat delu građana Ukrajine, nego je Rusija objavila rat Ukrajini!

Kao da Pariz nije najdirektnije učestvovao u razbijanju Jugoslavije i agresiji NATO-pakta na Srbiju, odnosno – u otimanju Kosova i Metohije od Srbije i pravljenju druge šiptarske države na Balkanu, Makron je prisajedinjenje Krima Rusiji nazvao nezakonitim. Uprkos tome što je više od 90 odsto stanovnika tog poluostrva izašlo na referendum o svom statusu, a 96 odsto glasalo upravo za pripajanje Ruskoj Federaciji.

Ne treba sumnjati da će zvanična Moskva odgovoriti Makronu i da će mu na fini diplomatski način staviti do znanja da gleda francuska posla.

Vrlo je moguće i da će biti upozoren da ovakvim stavovima samo ohrabruje partiju rata u Kijevu koji i onako na sve moguće načine sabotira realizaciju Minska-2.

Ruski državni vrh je više puta do sada ukazivao da Rusija nije učesnik rata na istoku Ukrajine, da nije zaraćena strana i da Minsk-2 sadrži obaveze koje se tiču Ukrajine, a ne Rusije.

(Fakti)

KOMENTARI3 komentara

  1. M says:

    Pa nije Makron postavljen da samo pije skupi sampanjac na drzavni racun,nego i da odradi poslove za sefove.Znao je sto ga ceka.

  2. M says:

    Pa nije Makron postavljen da samo pije skupi sampanjac na drzavni racun,nego i da odradi poslove za sefove.Znao je sto ga ceka.

  3. goran says:

    Makron je gluperda koja ne zna ni kako se zove glavni grad Ukrajine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *