МАКРОН ОТКРИО: Ево ко одређује правила на Западном Балкану!

MAKRON OTKRIO: Evo ko određuje pravila na Zapadnom Balkanu!

16 februara 2020

Srbija već pet godina vodi pregovore o članstvu u EU, ali investicije koje su vidljive u zemlji nisu evropske, već kineske i ruske, rekao je francuski predsednik Emanuel Makron na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji i pohvalio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da sjajno radi svoj posao.

Makron je to naveo na panelu koji je vodio nemački diplomata Volfgang Išinger, dok je govorio o tome da pregovori o članstvu ne treba da budu jedina politika EU prema Balkanu i da to nije obavezno najbolji način za jačanje evropskog uticaja u regionu.Makron je rekao da podržava strateški cilj da se zemlje Zapadnog Balkana čvrsto zadrže u Evropi, ali je upitao da li je aktuelna metodologija dobar način da se ostvari taj cilj.

„Veoma poštujem predsednika Vučića, on sjajno radi svoj posao, on je sjajan lider, ali ono što se tamo dešava određuju Rusija i Kina, a ne Evropa“, rekao je Makron, a preneo je Tanjug.

Podsetio je da Srbija već pet godina otvara pregovaračka poglavlja i upozorio da će za dve godine „ljudi reći kako je vreme da Srbija uđe u EU, jer već počinje da gubi strpljenje, i to s pravom“.

Francuski predsednik je poručio da EU mora da investira mnogo više nego do sada u infrastrukturu, kulturu i znanje jezika, ako želi da uključi Balkan u Evropu, i naglasio je da Francuska već menja politiku u tom pravcu.

KOMENTARI5 komentara

 1. E.Lirsch says:

  Perverzni picopevac… Ne baljezgaj nesreco.

 2. Pera says:

  Ko je za tu satansku evropu, taj je protiv Boga, protiv svog naroda, protiv svih nasih svetih zrtava od eu fasista, protiv nase male Milice, protiv istine, protiv ljudskosti ! Nek kaze neko ko sebe naziva Srbinom, da mu nije stalo do nasih zrtava u zadnjem fasistickom bombardovanju, da mu nije stalo do silovanja naseg naroda od demona, e pa ko hoce ipak u evropu, nek ide zajedno sa evropom u pakao, odakle su ti zapadni narodi i potekli ! Desetine i stotine nevino pobijenih afrikanaca iz eu kolonija, vape Bogu za osvetu ! Ko sme da se nazove covekom, a drzao je ljude u ropstvu vekovima ? Ostanite ljudi, ostanite pravi pravoslavni Srbi !

  • Pera says:

   Desetine i stotine MILIONA nevino pobijenih afrikanaca iz eu kolonija, vape Bogu za osvetu !

 3. Predrag says:

  on je obićam pešadinac al evo zadatak mu je da nas proglasi rusima i baci u vatru.a naš čoban je zadužen da vodi marvu na klanje. A iza svega su kauboji tvrdi momci koji jašu bikove. Nema nam spasa a ovi što misle da će rusija da nas spasi treba im reći da ta država ne postoji,postoji samo hazarski kanganat.

  • Milan says:

   Otišao si u pogrešnom pravcu. Makron primećuje da u pogledu zapadnog Balkana njegova EU je nedovoljno ili slabo aktivna, iz EU se ne usmeravaju investicije na Zapadni Balkan... Zapravo EU nema snage za to, EU jedino glumata zainteresovanost a jedini cilj je da postojeća EU garnitura produži na vlasti uz staru pesmu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *