МАKРОН: ОВО ОДМАХ ДА УЧИНИТЕ! KУРТИ: ТО МИ ЈЕ НА ЧЕТВРТОМ МЕСТУ! Србијо, не мешај се, уживај у шамарању лажне државе!

MAKRON: OVO ODMAH DA UČINITE! KURTI: TO MI JE NA ČETVRTOM MESTU! Srbijo, ne mešaj se, uživaj u šamaranju lažne države!

18 februara 2021

Francuski predsednik Emanuel Makron očekuje nastavak dijaloga Beograda i Prištine odmah po formiranju kosovske vlade, kako bi se postigao sveobuhvatni sporazum.

Makron je u pismu vršiocu dužnosti predsednici privremenih prištinskih institucija Vjosi Osmani, povodom 13. godišnjice jednostrano proglašene nezavisnosti, napisao da bi želeo da pozdravi „posvećenost Kosova dijalogu sa Srbijom od njegovog obnavljanja“, nakon sastanka na visokom nivou koji su kancelarka Merkel i on održali 10. jula 2020.– Potpuno podržavam posredovanje Evropske unije i njenog predstavnika za dijalog, Miroslava Lajčaka, sa ciljem postizanja sveobuhvatnog, konačnog i pravno obavezujućěeg sporazuma – naveo je francuski predsednik u pismu koje prenose prištinski mediji.

– Važno je da se diskusije mogu nastaviti što je pre moguće, nakon što bude izabrana nova vlada Kosova, na osnovu napretka koji je već postignut – podvuko je Makron.

Podsetimo, lider Pokreta Samoopredeljenja, pobednik izbora na Kosovu i Metohiji Aljbin Kurti kaže da umesto dijaloga sa Beogradom želi da se uključi u „unutrašnji“ dijalog koji će biti usmeren na kosovske Srbe.

Ponovio je da tema dijaloga Prištine i Beograda nije jedna od priroriteta za njegovu stranku.

– To je zato što ta tema zauzima šesto ili sedmo mesto među prioritetima građana. Sve ankete pokazuju da su njihove glavne brige zapošljavanje, ekonomija, Pravda.. Međutim, voljan sam da napravim kompromis i da dijalog stavim u treći ili četvrti red mojih prioriteta – rekao je Kurti.

KOMENTARI2 komentara

  1. šiško says:

    Kakvo šamaranje? Nema nikakvog šamaranja.

  2. Ivana says:

    Opet lepak za glupe i naivne Srbe do kad više?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *