МАКРОН ПОЗВАО ЦЕЛУ ЕВРОПУ: Време је да се ујединимо против утицаја САД, Русије и Кине

MAKRON POZVAO CELU EVROPU: Vreme je da se ujedinimo protiv uticaja SAD, Rusije i Kine

21 maja 2019

NE CVETAJU ruže EU-globalistima, pa su se uoči izbora za Evroparlament okrnuli omiljenom `sportu` – plašenju birača i proizvodnji neprijatelja.

Emanuel Makron pozvao je zemlje Evropske unije da se objedine da bi mogle da se suprotstave uticaju Rusije, Kine i Sjedinjenih Država.Francuski predsednik strašilo im je ovako `naslikao`:

„Ili ćemo odlučiti da se izdelimo i postati teren na kojem Kinezi, Rusi i Amerikanci ostvaruju svoj uticaj i vode svoje igre, ili ćemo odlučiti da uspostavimo svoju kontrolu i budemo suvereni“.

Makron je ovo rekao u istovremenom intervjuu novinarima 40 francuskih regionalnih izdanja. Pa u nastavku upozorio:

„Ovo su najvažniji izbori za Evropski parlament nakon 1979-te. Rusi i Amerikanci nikada još nisu ovako nametljivo finansirali partije desnice. Suočeni smo sa egzistencijalnim pretnjama. Mi posle ovih izbora moramo utvrditi evropsku povelju i evropsku strategiju za narednih pet godina“.

Makron je ukazao da je Stiven Benon, bivši glavni politički savetnik Donalda Trampa, povezan sa francuskim „desnim populistima“.

Izgovorio je ovo tako kao da „desne populiste“ diskredituju kontakti sa Amerikancem kakav je Benon.

Makron je posebno naglasio da je došlo do poboljšavanja francusko-nemačkih odnosa i da  njega i Angelu Merkel povezuje „međusobno uvažavanje i zajedničko produktivno delovanje“.

Prošle nedelje je funkcioner Bundestaga Klaus Ernst – reagujući na pretnje američkog ambasadora u Berlinu, Ričarda Grenela, nemačkom biznisu uključenom u gradnju gasovoda Severni tok-2 – poručio Vašingtonu da Nemačka nije američka kolonija.

KOMENTARI6 komentara

 1. Zoran says:

  Propala je Francuska, dzaba se koprcate. kako st kralja giljotirali, tako i prolazite sada.

 2. samostalan says:

  Pas koji laje, ne ujeda.

 3. padre says:

  Našao da sređuje EU, a ni njegovi Francuzi ga ne zarezuju!

 4. teoretičar says:

  Crkniću od smeha na ovog američkog potrčka. Gospođo Merkel, iako ste vi ipak pametno zaključili da Francuze treba držati na odstojanju, ne možete izbeći njihov uticaj jer imaju daleko moćnije oružje od Nemačke. Mogu da vam se osvete za Mažino pokolj i slične stvari a plus da vas sravne sa zemljom više nego Rusi što su. Dobro, Rusi su istukli i Francuze i Vas. Kako kome dođe vreme i opet će. Da nije Merike, Nemačka bi teško bila država, zato pamet u glavu. Tata nije u Francuskoj. A ljubav Makrona prema Nemačkoj je ljubav prema Merkelovoj na Makron način. On voli malo starije tete. I Makron je došao na vlast uz debelu pomoć CIJE. Meni uopšte nije jasno zašto ne plaćate Amerima ono što ste im dužni i mirna Bačka. Jel vas svrbi novi rajh? Pa nemojte. Zašto živite u pogrešnoj prošlosti? A Makron je neverovatan. Izgleda da se otima da poseti Meriku ali ga Merikanci ne zovedu. Ima drugi način kako prima uputstva. I to da se bori protiv Američkog uticaja, mačkuorep. Francuzi su više poamerikanizovani nego Srbi, Rusi, Japanci i Kinezi zajedno. Razlog je jednostavan. Svi arapi i afrikanci koji živu u Francusku, vrlo lako prihvataju američku kulturu multikulturalnog smera. A ni ti turci , Srbi, Rusi i Hrvati u Nemačku nisu bolji.

 5. Cetnik says:

  Ali ce u borbi da izostavi SAD.

 6. Stop says:

  Sve ce IZBORE lazirati , DEMOKRATSKI . Hahaha Nato Fasisti igraju svoje ko bajagi igrice NEZSVISNOSTI . Svi ste vi SAD KOLONIJE !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *