МАКРОН ПРИЗНАО „ЖУТИМ ПРСЛУЦИМА“: У праву сте!

MAKRON PRIZNAO „ŽUTIM PRSLUCIMA“: U pravu ste!

20 decembra 2018

Francuski predsednik Emanuel Makron odgovorio je rečima „U pravu ste“ potpisnicima peticije „Žutih prsluka“.

U toj peticiji traži se smanjenje cena goriva na benzinskim pumpama, a nju je do sada potpisalo više od milion ljudi.

„Dragi svi, doživeli ste kao udarac bičem povećanje cena goriva i odlučili ste da reagujete peticijom. Čuo sam vašu poruku i direktno vam odgovaram: U pravu ste“, odgovorio je Makron na peticiju koju je potpisalo 1,15 miliona ljudi a koja je emitovana na sajtu Change.org.Francuski predsednik je rekao da je akcija protiv klimatskih promena „neophodna borba“ i dodao da ekološki problemi o kraju sveta i finansijski problemi građana na kraju meseca ne smeju da budu u suprotnosti.

Makron je rekao da posle 18 meseci na vlasti promene koje se vode nisu još dovoljno vidljive.

Francuski predsednik je podsetio da je vlada povukla odluku o poskupljenu poreza na gorivo i dodao da tokom zime neće biti povećanja cena struje i gasa.

Makron je dodao da želi nastavak dijalog s građanima.

Francuski predsednik se od novembra suočava s najvećom krizom posle nastanka pokreta „Žutih prsluka“ koji su mobilisani od 17. novembra raznim akcijama i protestima subotom, nezadovoljni opštom državnom politikom.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Budi Bog s nama says:

    Da, ali kada mu vidiš taj licemerni smešak odmah znaš da mu baš puca prsluk za sve to. A da će biti milosti neće, kao što i sam reče - umesto dve reči "dajem ostavku", on reče "milosti biti neće" čak tri reči reče.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *