МАКРОН ПРОГОВОРИО НА РУСКОМ!?

MAKRON PROGOVORIO NA RUSKOM!?

4 februara 2021

Francuski predsednik Emanuel Makron objavio je zahtev na ruskom jeziku na svojoj zvaničnoj stranici na Tviteru.

Šef francuske države zahtevao je „momentalno puštanje“ ruskog blogera Alekseja Navaljnog, kojeg je sud juče posla na izdržavanje zatvorske kazne od 3,5 godine.„Presuda Alekseju Navaljnom je neprihvatljiva. Političko neslaganje nikako nije zločin. Pozivamo na njegovo momentalno puštanje. O poštovanju ljudskih prava, kao ni o demokratskim slobodama, ne može se razgovarati“, napisao je Makron.

Treba imati na umu da svetski lideri retko koriste strani jezik da bi nagovestili svoj stav o aktuelnom pitanju, a to se radi u slučajevima kada je poruka prvenstveno upućena građanima druge države (u ovom slučaju Rusima).

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

  1. Rista says:

    Eee, šta tek ja pišem na internetu. A onda sam sebi kažem...Pa gospodin Makron, idi pa ga oslobodi! Bijo i tvoj zemljak. Dva puta i nije ga oslobodio. Možda ti budeš bolje sreće. A da se ja pitam, poslo bih ga Makronu pa nek se bratime. Ionako samo džaba jede zatvorsku hranu.

  2. Za Srbiju says:

    "ljudska prava" traže samo u Rusiji. U zapadnoj "demokratiji" to ne važi.

  3. test01 says:

    Nemci su Lenjina poslali u Rusiju u vozu a Nevaljnog (posle obuke) u avionu! Samo sto su ovoga Rusi odmah uhapsili ali opet nista, osudjen na 3.5 godine, znaci na 2.5 i jos mu se uzima u obzir sto je bio u kucnom pritvoru skoro godinu. Znaci nece ostati ni godinu dana u zatvoru a radi OTVORENO sa spijunskim agencijama koje zele da destabilizuju Rusiju !!! Da ne pominjem korupciju i proneveru za koju je optuzen Gde to ima ???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *