МАКРОН „ПРОМЕНИО ПЛОЧУ“?

МАКРОН „ПРОМЕНИО ПЛОЧУ“?

4 марта 2024

Француска не намерава да шаље трупе у Украјину у блиској будућности, али разматра могуће мере да подржи ову земљу, рекао је председник Француске Емануел Макрон у интервјуу чешком порталу „Новинки“ и листу „Право“ уочи посете Прагу.

Он је навео да је говорећи о могућности слања трупа, рекао да ништа није искључено, али да то не значи „да разматрамо могућност слања француских трупа у скоријој будућности, већ отварамо дебату и размишљамо о свему што се може учинити да се подржи Украјина, пре свега на украјинској територији“, рекао је Макрон.Француски министар спољних послова Стефан Сежурне такође је говорио да нема планова за слање војника у постсовјетску републику, а говорећи 1. марта на радију „Франс антер“, нагласио да Французи неће гинути за Украјину.

Међутим, истог дана, лист „Монд“, позивајући се на изворе, известио је да Париз испитује могућност да специјалним снагама и другим војним јединицама дозволи да пређу украјинску границу, уз објашњење да би француско војно присуство могло да „заштити неке територије и ограничи руске нападе“.

Почетком прошле недеље десетак европских лидера одржало је састанак у Паризу на којем су покренули питање пружања помоћи кијевском режиму. Након разговора, Макрон је изјавио да се разматрало питање слања војног особља у Украјину, али да није било могуће постићи консензус. Он је додао да ће Француска учинити све да спречи Русију да „победи у овом рату“.

Дан након тога су учесници састанка и њихови представници дали изјаве да није било говора о пребацивању било каквих војних јединица у бившу совјетску републику.

KOMENTARI3 коментара

  1. Darko von NAZO pakt Obradovichz says:

    Kakva je to momćina ba, ko da je naš bosanćeros iz Zence baaaaa 🤣

  2. Velika Metla says:

    Ова транџа је живи доказ да кретени, идиЈоти, ретарди воде ЕУ политику.

  3. Rostand says:

    Rusi su obrali bostan kad navale galski ratnici Trandžiks Makroniks i Ataliks Pederiks😁

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u