МАКРОН „ПРОМЕНИО ПЛОЧУ“?

MAKRON „PROMENIO PLOČU“?

4 marta 2024

Francuska ne namerava da šalje trupe u Ukrajinu u bliskoj budućnosti, ali razmatra moguće mere da podrži ovu zemlju, rekao je predsednik Francuske Emanuel Makron u intervjuu češkom portalu „Novinki“ i listu „Pravo“ uoči posete Pragu.

On je naveo da je govoreći o mogućnosti slanja trupa, rekao da ništa nije isključeno, ali da to ne znači „da razmatramo mogućnost slanja francuskih trupa u skorijoj budućnosti, već otvaramo debatu i razmišljamo o svemu što se može učiniti da se podrži Ukrajina, pre svega na ukrajinskoj teritoriji“, rekao je Makron.Francuski ministar spoljnih poslova Stefan Sežurne takođe je govorio da nema planova za slanje vojnika u postsovjetsku republiku, a govoreći 1. marta na radiju „Frans anter“, naglasio da Francuzi neće ginuti za Ukrajinu.

Međutim, istog dana, list „Mond“, pozivajući se na izvore, izvestio je da Pariz ispituje mogućnost da specijalnim snagama i drugim vojnim jedinicama dozvoli da pređu ukrajinsku granicu, uz objašnjenje da bi francusko vojno prisustvo moglo da „zaštiti neke teritorije i ograniči ruske napade“.

Početkom prošle nedelje desetak evropskih lidera održalo je sastanak u Parizu na kojem su pokrenuli pitanje pružanja pomoći kijevskom režimu. Nakon razgovora, Makron je izjavio da se razmatralo pitanje slanja vojnog osoblja u Ukrajinu, ali da nije bilo moguće postići konsenzus. On je dodao da će Francuska učiniti sve da spreči Rusiju da „pobedi u ovom ratu“.

Dan nakon toga su učesnici sastanka i njihovi predstavnici dali izjave da nije bilo govora o prebacivanju bilo kakvih vojnih jedinica u bivšu sovjetsku republiku.

KOMENTARI3 komentara

  1. Darko von NAZO pakt Obradovichz says:

    Kakva je to momćina ba, ko da je naš bosanćeros iz Zence baaaaa 🤣

  2. Velika Metla says:

    Ova trandža je živi dokaz da kreteni, idiJoti, retardi vode EU politiku.

  3. Rostand says:

    Rusi su obrali bostan kad navale galski ratnici Trandžiks Makroniks i Ataliks Pederiks😁

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *