МАКРОН СЕ ОБРАТИО НАЦИЈИ: Увео ванредно стање! ЕВО ШТА СЛЕДИ…

MAKRON SE OBRATIO NACIJI: Uveo vanredno stanje! EVO ŠTA SLEDI…

10 decembra 2018

Predsednik Francuske priznao je da je ova zemlja u stanju ekonomskog vanrednog stanja posle nasilnih demonstracija koje traju već nedeljama.

– Primorani smo da to danas priznamo. Proglašavam ekonomsko vanredno stanje u našoj zemlji – rekao je Makron. Mnogi su od Makrona očekivali da samo kaže: “Podnosim ostavku”. To se, međutim, nije desilo.

– Nema opravdanja za gnev i sve one nasilne sukobe – rekao je francuski predsednik priznajući i da javnost ima pravo na indignaciju.On je najavio i povećanje minimalca za 100 evra mesečno, počevši od maja 2019. godine. On je obećao i ukidanje poreza na prekovremeni rad i uvođenje poreskih olakšica za sve građane koji zarađuju manje od 2.000 evra mesečno.

Makron je istakao da u proteklih 18 meseci nije bilo moguće pružiti odgovor na probleme koji traju poslednjih 40 godina, prenosi Rojters.

Francuski predsednik osudio je nasilje koje je obeležilo protekle sedmice prilikom protesta „žutih prsluka“, a koje je, kaže, duboko uzdrmalo zemlju, prenose mediji.

– Za to nasilje neće biti nikakve milosti – istakao je predsednik, ali je istovremeno naglasio da ima obzira prema besu „žutih prsluka“.

– Svi smo videli kakvu igru igraju oportunisti koji su iskoristili iskren gnev – rekao je Makron, ukazavši da nikakav bes ne opravdava napade na policajca, žandarma, uništavanje prodavnica i javnih zgrada“.

Kako je istakao, „kada se nasilje razulari, sloboda prestaje. Zato sada mir i red moraju da zavladaju u Republici, jer se ništa trajno neće izgraditi sve dok postoji strah“.

(Blic, Mediji, Informer)

KOMENTARI6 komentara

 1. Branicevac says:

  pa ti si najveci oportunista! Diktator mali Napoleon!

  • Velika Metla says:

   Braničevac,ne,ne,nije on Napoleon,on je NE-pali-on! Nikako ne pali! Ugasio ga načisto!

 2. Budi Bog s nama says:

  Kao što rekoh, on će reći: "Krvi ću vam se napiti!", a on još dodaje da neće biti čak niti bilo kakve milosti. Ovo će postati francuski građanski rat, a Markonu će na kraju odrubiti glavu na giljotini. Makroni je pogrešio što nije počeo da deli sendviče i lažna obećanja da smiri ove terijere. Dakle ovako mlad, perspektivan i pokvaren čovek sigurno neće dati ostavku, jedino toljagu u glavu i suzavac po svakom prsluku. Bože spasi Francusku! A šta je sa Makronom? E za njega baš me briga.

  • test01 says:

   Boze spasi Srbiju a za Francusku bas me briga posto su zaluzili mnogo gore od onoga sto treba da im se desi!!!

   • Nebeska Srbija says:

    Mnogo Francuza salje novac Srbima na Kosovu kao pomoc svakog meseca.Nije narod kriv nego pojedinci.Oni se uvak izvuku a narod strada nazalost.Ovaj klinac od predsednika ce proci bez posledica.

 3. Miraš says:

  Marin le Pen ocenila je večeras da predsednik Francuske Emanuel Makron „UZMIČE DA BI BOLJE SKOČIO“. tu ocenu je iznela nakon njegovog obraćanja naciji u kom je najavio niz mera kao odgovor na ekonomske i socijalne potrebe građana. „Pred osporavanjem, Makron odustaje od jednog dela svojih fiskalnih grešaka i utoliko bolje, ali odbija da prizna da je osporen model čije je on oličenje“, napisala je Marin le Pen na Tviteru nakon Makronovog televizijskog obraćanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *