МАКРОН СЕ САДА ОПРАВДАВА МУСЛИМАНИМА

MAKRON SE SADA OPRAVDAVA MUSLIMANIMA

31 oktobra 2020

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da razume osećanja muslimana u vezi sa karikaturama proroka Muhameda, ali je naglasio da iza toga stoje nezavisni mediji, a ne vlada.

„Razumem osećanja muslimana u vezi sa objavom karikatura proroka Muhameda, ali vlada ne stoji iza tih članaka, to objavljuju slobodni i nezavisni mediji koji nisu povezani sa vladom“, rekao je francuski lider za „Al džaziru“.Makron je rekao da su antifrancuski protesti muslimanskog sveta izazvani pogrešnim tumačenjem njegove izjave koju je dao pre dve sedmice nakon terorističkog napada u Parizu kada je 18. godišnji terorista ubio nastavnika koji je ranije pokazivao učenicima karikature proroka Muhameda.

„Ljudi su to shvatili kao da ja podržavam te karikature, ali to nije tako“, rekao je Makron.

Prema rečima Makrona, muslimani najviše stradaju od onih koji iskrivljuju islam.

Ranije je francuski lider osudio islamski ekstremizam i obećao da će podržavati sekularne vrednosti. Njegovi komentari podstakli su oštar odgovor širom muslimanskih zemalja.

KOMENTARI5 komentara

 1. petrovgrad says:

  Sada si im dao vetar u ledja. Sada će Muhamedanci da krenu još žešće. Koliko vidim upucali su još jednog Hrišćanskog sveštenika. Šta da je neki Francuz upucao nekog muftiju.

 2. jovan says:

  Francuska I Zapadna Evropa nisu vec odavno hriscanske zemlje. Muslimani sto parama iz Arabijee kupuju se politicari I "intelektualci", a sa druge strane pritisak pojacavaju ubijanjem obicnih hrishana. Dok ne pocnu da ubijaju ljude na vlasi mocicice nesmetano da vrse otsecanje glava hriscanima. Nastavice se prazna paradiranja vojske I policije ulicama, I prazne reci osude.

  • padre says:

   To nije opravdanje za vređanje!

  • padre says:

   A pored toga su jim sto puta objasnili, da njih to vređa,a oni se prave Toše!Mada ne verujem, da su islamisti to uradili zbog karikature!

   • jovan says:

    Nikakve veze . Ne, oni traze da okupirana hriscanska Evropa se ponasa po njihovim pravilima; sto hrscani vec to cine ali muslimani traze da bespogovorno ponasaju kako islam nalaze I domicijalno hrscansko stanovnisvo postuje njihove zakone a oni kao novo pridosli nece evropske. I to na zalost rade veoma uspesno, ko im se protivi ode glava, kaonogima Srbima u Bosni I KiM. Evropljani ce u bliskog buducnosti biti teritorija muhamedanaca-migranata. Hriscani ce prelazit u islam, kao sto se desilo sa nama pod Turcima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *