МАКРОН СЕ САДА ОПРАВДАВА МУСЛИМАНИМА

МАКРОН СЕ САДА ОПРАВДАВА МУСЛИМАНИМА

31 октобра 2020

Председник Француске Емануел Макрон изјавио је да разуме осећања муслимана у вези са карикатурама пророка Мухамеда, али је нагласио да иза тога стоје независни медији, а не влада.

„Разумем осећања муслимана у вези са објавом карикатура пророка Мухамеда, али влада не стоји иза тих чланака, то објављују слободни и независни медији који нису повезани са владом“, рекао је француски лидер за „Ал џазиру“.Макрон је рекао да су антифранцуски протести муслиманског света изазвани погрешним тумачењем његове изјаве коју је дао пре две седмице након терористичког напада у Паризу када је 18. годишњи терориста убио наставника који је раније показивао ученицима карикатуре пророка Мухамеда.

„Људи су то схватили као да ја подржавам те карикатуре, али то није тако“, рекао је Макрон.

Према речима Макрона, муслимани највише страдају од оних који искривљују ислам.

Раније је француски лидер осудио исламски екстремизам и обећао да ће подржавати секуларне вредности. Његови коментари подстакли су оштар одговор широм муслиманских земаља.

KOMENTARI5 коментара

 1. petrovgrad says:

  Sada si im dao vetar u ledja. Sada će Muhamedanci da krenu još žešće. Koliko vidim upucali su još jednog Hrišćanskog sveštenika. Šta da je neki Francuz upucao nekog muftiju.

 2. jovan says:

  Francuska I Zapadna Evropa nisu vec odavno hriscanske zemlje. Muslimani sto parama iz Arabijee kupuju se politicari I "intelektualci", a sa druge strane pritisak pojacavaju ubijanjem obicnih hrishana. Dok ne pocnu da ubijaju ljude na vlasi mocicice nesmetano da vrse otsecanje glava hriscanima. Nastavice se prazna paradiranja vojske I policije ulicama, I prazne reci osude.

  • padre says:

   To nije opravdanje za vređanje!

  • padre says:

   A pored toga su jim sto puta objasnili, da njih to vređa,a oni se prave Toše!Mada ne verujem, da su islamisti to uradili zbog karikature!

   • jovan says:

    Nikakve veze . Ne, oni traze da okupirana hriscanska Evropa se ponasa po njihovim pravilima; sto hrscani vec to cine ali muslimani traze da bespogovorno ponasaju kako islam nalaze I domicijalno hrscansko stanovnisvo postuje njihove zakone a oni kao novo pridosli nece evropske. I to na zalost rade veoma uspesno, ko im se protivi ode glava, kaonogima Srbima u Bosni I KiM. Evropljani ce u bliskog buducnosti biti teritorija muhamedanaca-migranata. Hriscani ce prelazit u islam, kao sto se desilo sa nama pod Turcima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u