МАКРОН СЕ СПРЕМА ЗА ЗНАЧАЈНУ ОБЈАВУ

MAKRON SE SPREMA ZA ZNAČAJNU OBJAVU

9 decembra 2018

Francuski predsednik Emanuel Makron sprema se da početkom nedelje objavi značajne stvari, rekao je vladin portparol nakon nasilnih protesta „žutih prsluka“.

„Predsednik Republike će naravno dati značajnu izjavu“, rekao je portparol vlade Benjamin Grivo za televiziju LCI.

On nije izneo detalje o trenutku ili sadržaju onoga što bi Makron mogao da objavi, prenosi Rojters.

Makronovi saradnici takođe su najavili u petak da će se predsednik obratiti naciji početkom sledeće nedelje.

Makron je već ukinuo najavljeno povećanje taksi na gorivo, ali taj potez nije okončao proteste pripadnika pokreta „žutih prsluka“ koji zahtevaju manje poreze, povećanje minimalne zarade i penzija.

KOMENTARI5 komentara

 1. Miraš says:

  Da li će Makron stići u Beograd bliže datumu otpočinjanja prvog svetskog rata? To bi baš imalo više smisla gledajući kakvu politiku Makron zastupa. Njegov plan je bio da tokom posete Beogradu 05 i 06 decembra, SA KAŠNJENJEM OD 24-25 DANA, da obeleži završetak prvog svetskog rata samo u toj zgaženoj neokoloniji Srbiji. Kod večito naivnih Srba sa lakoćom bi se iskupio za prethodno skandalozno omalovažavanje Srbije, nema sumnje i za francusko učešće u NATO bombardovanju Srbije iz 1999 godine. Zatim ko zna šta bi sve postigao u pogledu aktuelne konačne amputacije jednog dela teritorije Srbije. ... Dana 11 novembra 1914 godine u francuskom gradu Kompjenju potpisano je Primirje, a 28 jula 1914 Austrougarska je objavila rat Srbiji.

 2. Miraš says:

  Mislim da je pogrešno što se često poredi Kosovo i Metohija sa Svetom zemljom Jerusalim i Palestina. Otimačinu KIM, ali ne samo KIM, nego i mnogih drugih teritorija više priliči porediti sa raznim krstaškim osvajanjima na Istoku, i sa onim krstaškim pohodom na Vizantijsko carstvo iz 1204 godine. Slično sa današnjim vremenom je to što opet udruženi moćni Zapad osvaja sve što može na Istoku. Današnji osvajači liče na reinkarnaciju tih osvajača, a SAD treba gledati kao deo njihove porodice jer beli potomci ondašnjih Evropljana vladaju državom SAD. Kada su udruženi zapadni krstaši osvojili Carigrad 1204 godine proglasili su Latinsko carstvo, a za prvog cara tog Latinskog carstva postavljen je jedan od vodja krstaša Balduhin IX od Flandrije sin Balduhina Belgijkog i Margarite Flandrijske. Poredjenja radi današnja Kraljevina Belgija ima regione Flandriju, Valoniju i BRISEL. Posle toga preostala teritorija Vizantije je oslabljena i deli se u tri manje države: Nikejsko carstvo, Trapezuntsko carstvo i Epirska despotovina. Obnova Vizantije usledila je 1261 godine, ali nikad više u prethodnoj veličini, snazi i sjaju. Car Mihajlo VIII Paleolog porazio je krstaše i Latine, naterao je u begstvo sledećeg vladara iz dinastije latinskih careva, a grad Carigrad poslednji je oslobodjen 1261 godine...

 3. Milica says:

  Hoće li i iz Francuske biti kreirane optužbe slično kao iz SAD, Londona da Moskva se umešala u unutrašnje stvari Francuske organizovanjem protesta u Parizu i širom Francuske? To bi bio veoma proziran i već krajnje dosadan scenario. Oni su "dobrodušni pravednici", a protiv njih opet radi velika "nevaljalica" sa Istoka.

 4. Deda Micko says:

  Daj boze da se Rusija umesala, oni su to zasluzili, Zapad Rusiji popuje 24 sata dnevno sta da radi, ucenjuje je i stavlja pod sankcije. Pa, sta ocekujete gospodo?

 5. Deda Micko says:

  Beznacajan covek ne moze da daje znacajne izjave, toliko o Makrou.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *