МАКРОН СЕ УПЛАШИО ПА СЕ ОБРАТИО НАЦИЈИ: Немојте да расизам уништи историју

MAKRON SE UPLAŠIO PA SE OBRATIO NACIJI: Nemojte da rasizam uništi istoriju

15 juna 2020

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da borba protiv rasizma ne bi trebalo da dovede do prekrajanja istorije iz mržnje, a nakon protesta širom sveta zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda u SAD.

– Biću veoma jasan: Republika neće izbrisati nijedno ime iz svoje istorije. Neće zaboraviti nijedno od svojih umetničkih dela, neće obarati statue – rekao je Makron u televizijskom obraćanju naciji.On je to rekao budući da su učesnici protesta u brojnim gradovima sveta rušili statue istorijskih ličnosti koje su bile povezane za ropstvo ili druge oblike kršenja ljudskih prava.

Francuski predsednik je rekao da boja kože prečesto smanjuje mogućnost za napredovanje u Francuskoj i obećao da će se boriti protiv diskriminacije.

Makron je dodao da će raditi na izgradnji Evrope koja bi bila manje zavisna od Kine i SAD.

Kriza nastala usled pandemije korona virusa otkrila je koliko Francuska i ostatak Evrope zavise od lanaca snabdevanja s Kinom i drugim zemljama, od mobilnih telefona do automobila.

– Ovo mučenje je otkrilo nedostatke i slabost: našu zavisnost od drugih kontinenata da bismo došli do neke robe – rekao je Makron u televizijskom obraćanju naciji.

– Želim da izvučemo neku pouku iz onoga što smo naučili – dodao je francuski predsednik.

Prema njegovim recima, jedini odgovor je izgradnja novog, snažnijeg ekonomskog modela, više rada i proizvodnje da se „ne bi oslanjali na druge“.

KOMENTARI3 komentara

 1. persida says:

  Mila Aleckovic da objasni zasto je izdala Le Penovu i pocela da reklamira Makaronu. Ako neko tako moze da se preokrene, onda ga ne smatram za ozbiljnog kriticara rezima, a kamoli za opoziciju. Da i ne pominjem da je svojevremeno ista Mila pozivala ljude da glasaju za Naprednjake. Komedija.

  • Milan says:

   Srba u 67-milionskoj Francuskoj ima tek oko 120.000, dakle Srbi u Francuskoj su samo malobrojni stranci. Koga god da postave na vlast u Francuskoj sasvim je nebitno šta o tome misle pojedini Srbi koji žive u toj zemlji.

 2. persida says:

  "Makarona" je globalisticki klovn, covek bez karaktera i ikakvih sposobnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *