МАКРОН СРУШИО СНОВЕ УКРАЈИНЦИМА

MAKRON SRUŠIO SNOVE UKRAJINCIMA

19 aprila 2024

Zapadu je nemoguće da obezbedi Ukrajini verziju izraelskog protivvazdušnog sistema „Gvozdena kupola“ je nema ni vremena ni resursa da ostvari takav podvig, izjavio je francuski predsednik Emanuel Makron.

On je pred novinarima nakon sastanka Evropskog saveta u Briselu istakao hitnost zapadnih zemalja da obezbede Ukrajini različite sisteme PVO.Ipak, on je na pitanje o mogućnosti nabavke sistema u izraelskom stilu za Ukrajinu rekao da to nije u planu.

„Izrael je gradio i finansirao svoj sistem dugo vremena – decenijama. Nemoguće je izraditi isti sistem koji bi u potpunosti zadovoljio potrebe Ukrajine“, odgovorio je Makron.

Drugo pitanje je sposobnost proizvodnje oružja potrebnog za Kijev, a Makron je pojasnio da Zapad više voli da pomaže Ukrajini kao deo zajedničkih koalicionih napora u kojima zemlje dele odgovornost i dopunjuju jedna drugu.

KOMENTARI4 komentara

 1. Xavier Mass trubaduro says:

  Kako ne možete da spasite Ukrajinu??? Svemoguća Amerika 100% može, svi smo čuli da je Amerika svemoguća i da ima i svemoćni dolar, da imaju svemirske tehnologije koje im prenose mali sivi i mali zeleni, to su oni koje je svemoćni američki pvo poskidao im svemirske tanjire a sve svemirce iz njih koji su preživeli su zarobili i muče ih da priznaju kakve sve tehnologije mogu da odaju amerikancima kako bi oni mogli da spasu svet od varvara sa Istoka i zlijeh svemiraca iz dubokog svemira 😁

  • Amalek must die ! Moab must die! Kanan must die! All non-israel must die! says:

   Da,da, "delenje odgovornosti i nadopunjavanje",tj. vi njima vašu propalu vojnu tehnologiju a ukrosi svoje živote...baš pravedno...

 2. Petrovgrad says:

  Najbolje bi bilo da NATO udje u Moskvu pa da pusti Ukrima da završe posao. Zabole k... EU za Ukrajinu. To je za njih banana država, korumpirana, neuredjena, sirotinja, beda. Njih cene, kao ove iz Somalije, Malija, Ruande, . Evropa dodje po jeftine sirovine i jeftine robove.

 3. peralozac says:

  Svemoguća "gvozdena kupola", smeće kao i Patriot, u holivudskim filmovima nepobedivi i neuništivi kad ono na istom nivou (ili čak lošiji) od ukrajinskih S300 iz Sovjetskog doba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *