МАКРОН СУРОВО саопштио истину о СРБИЈИ!

MAKRON SUROVO saopštio istinu o SRBIJI!

5 decembra 2019

Francuski predsednik Emanuel Makron ponovio je da se eksplicitno protivi otvaranju pristupnih pregovora pre reforme pregovaračkog procesa.

To se odnosiu na bilo koju zemlju kandidata, pre nego što dođe do reforme pregovaračkog procesa, a smatra da je sadašnja procedura pregovora birokratska, konfuzna, nejasna.„Smatram da je procedura pregovora koju imamo danas previše birokratska, konfuzna, nejasna. Evo, pitajte Srbe da li se njihov život promenio otvaranjem novih poglavlja? Ne bih rekao“, izjavio je Makron po završetku samita NATO u Londonu.

On je poručio da Francuska nije bila jedina članica EU koja se protivila otvaranju pristupnih pregovora sa Skopljem i Tiranom, ali da je spreman da „ponovo“ prihvati „ulogu negativca“.

„Pre bilo kog sledećeg otvaranja pregovora, eksplicitno kažem da želim da dođe do reforme naše procedura pregovaranja“, kaže Makron.

On je ocenio da Evropa nije spremna i da uslovi nisi ispunjeni za početak pristupnih pregovora sa novim kandidatima.

„Smatram da je procedura pregovora koju imamo danas previše birokratska, konfuzna, nejasna. Evo pitajte Srbe da li se njihov život promenio otvaranjem novih poglavlja? Ne bih rekao“, izjavio je Makron.

On se založio za redefinasnje procedure pregovaranja o članstvu u EU na način kako bi proces postao „više strateški“.

Makron je ponovio svoj zahtev za reformom koja bi proces pristupnja EU učinila reverzibilnim i omogućila diferencijaciju.

„Krajnji cilj svega toga je da čvrsto usidrimo Zapadni Balkan na evropsku stranu. Znamo da je to geopoliticki izazov, izbeći interevencije drugih zemalja, izbeći destabilizaciju koje su rizik i za te zemlje i za Evropu. To je usidravanje koje za neke mozda znači pristupanje EU, ali treba biti jasan-to znaći i fazu strateškog partnerstva i jačeg investiranja“, objašnjava Makron.

Istovremeno, francuski predsednik je pozvao EU da misli i o sopstvenoj reformi.

„Protivim se svakom proširenju EU koje nije praćeno dubokom reformom funkcionisanja EU“, poručio je Makron.On je ocenio da EU sa trenutnim brojem članica teško ili nikako ne funkcioniše i da bi, pre ulaska novih zemlja, operativnost Unije u smislu donošenja odluka i broja komesara trebalo postaviti na nove osnove.

„Oni koji podrzavaju proširenje moraju da prihvate više odlučivanja kvalifikovanom većinom i da svaka zemlja neće imati svog komesara“, zaključio je Makron.

KOMENTARI13 komentara

 1. XXX says:

  Makron nam ustvari cini uslugu. Ne dozvoljava da se Srbija ukrca na Titanik.

  • persida says:

   Tako je, ziveo Makarona.

 2. Beli Orao says:

  Ovog čovjeka sve više simpatišem !!! A Srbiji i Srbskoj želim “ nikad ne ušle u EU a ostale za vijeka u Evropi!!!

  • Nebeska Srbija says:

   To se vec zna unapred.EU se raspada za 10god najvise.

 3. Crna Plovdina says:

  Biću kratak - Makrone,do neba Ti hvala.

 4. milorad2 says:

  Ovo je istina, vrlo zanimljivo, ali se slažem da nam čini uslugu.Makron želi da pretvcori EU u konfederaciju.Medjutim usluga sad sa planovima za kasnije a ti planovi nisu baš slatki za nas.Realno nije nama makron trebao da kaže istinu ovde svako zna tu istinu pa brate skoro DVADESET god. nas lažu, to je sasvim dovoljno vreme da inajveća budla shvati da ga lažu.

  • Slobodanka says:

   Da se podsetimo šta je o sebi pisala EU. EU Infocentar: 60 dobrih razloga za EU Zašto nam je potrebna Evropska unija i koje su sve prednosti koje ona omogućuje građanima? Ovo su samo neke od činjenica koje možete pročitati u brošuri „60 dobrih razloga za EU“: - EU garantuje mir već 70 godina - Mi smo Evropa: imamo Dan Evrope, evropsku zastavu i Odu radosti - EU podstiče rast, zapošljavanje i prosperitet - EU podržava manje razvijene regione i ekonomski oporavak - Jedinstveno tržište obara cene - Evropa obara cene telefonskih poziva ... Vidimo kako su podržani Portugal, Grčka, Španija, Grčka, Bugarska i mnoge druge članice EU. Baš su "procvetale" od rasta, zapošljavanja i prosperiteta i od ekonomskog oporavka. Ali sada EU otvoreno priznaje da je uredjeno kastinsko društvo sa onim stavom o EU u više brzina. Države u IV i V brzini gde će one da stignu , a unapred im se kaže da će voziti sporije i manje samostalno. Da, da. kastinska organizacija društva nije nešto što još uvek egzistira tamo negde u Indiji. Stroga hijerarhija moći i uticaja unutar EU stvarno podseća na staro kastinsko društvo. Mi na "zapadnom Balkanu, na prvi pogled sada smo kao Parije. Parije ("nedodirljivi") bili su potpuno izbačeni iz kastinskog poretka, nisu pripadali ni jednoj od tri više klase niti su smeli da se mešaju sa njima, a ni mi nismo niti ćemo biti u EU sistemu. Parije su smatrane nedostojnim života u zajednici zbog poslova koje su obavljali, a kakve tek "lepe" poslove današnja EU predvidja za nas. Slabo plaćene poput rada u šrafciger industriji, i uglavnom prljave, teške i rizične poslove poput gumara, rudnika i tome slično. EU je čist dokaz indoevropskog arijevskog porekla današnjih Evropljana. Sasvim ispravno nosi nadimak EU-rajh jer i prethodnik Hićo je imao arijevski sistem.

   • Kosovac says:

    @ Slobodanka, …..Nisam ja ovlašćen da ocenjujem tvoje komentare, ali moram da kažem da je ovo odlična i prava dijagnoza Evropske Unije. Posle ovakvih saznanja, mi treba da upotrebimo sve snage da se izolujemo od politike i kulture današnje „Evrope“. Treba se pod hitno pribiti uz Rusiju, pod uslovom da nam Rusi ne prave atomske elektrane po Srbiji.

    • Slobodanka says:

     Eno u Francuskoj nije dosta što štrajkuju žuti prsluci, nego je sad u toku veliki protest crvenih prsluka. Kome bi od novopridošlih članica unije donele prosperitet i bolje zapošljavanje takva Francuska a i EU koja sve više posrće? Doći će oni ovde samo ako ima šta još da upljačkaju, a to što upljačkaju neće dati ni svojoj sirotinji koja sve više štrajkuje.

     • Gagi says:

      Dosli su oni ovde odavno. Njihove banke daju "povoljne" kredite narodu a njihovi megamarketi i TC taj novac uzimaju. Evo, stize nam ponovo i Lesnina. Da li se iko vise seca nekog naseg Srpskog Brenda, ispada da nista nismo imali niti smo sta radili.

   • Becki konjusar says:

    Sve to što si naveo jednom rečju se naziva OKUPACIJA. Većina srba želi slobodu a ko je za EU ima pasoš za koji vize ne trebaju pa izvolite.

 5. doktrina soka says:

  Nema veze sta mali Napoleon Makron prica o Srbiji,on hebe Nemacku,oce da bude glavni,ili njegovi mentori hoce preko njega da kazne Nemacku radi S.Tok 2. No mAli Napoleon se zeznuo,ako Nemacku gurnu u ruski zagrljaj Evrope vise nema,a posle ce biti,PRIMI ME!

 6. Razredni starešina Makron says:

  Učiti, učiti i samo učiti, biti vredan, pisati domaće zadatke na vreme, čitati udžbenike i lektiru, ne prepisivati, prati ruke, pravilno seći nokte, u školi da digneš ruku kada hoćeš nešto da kažeš... i biće sve u redu. Nemoj da se zamajavaš i misliš kako ćeš nešto da preskočiš, osim na času fizičkog vaspitanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *