МАКРОН ТРАЖИ: Европа хитно да се ослободи америчког војно-стратешког туторства

МАКРОН ТРАЖИ: Европа хитно да се ослободи америчког војно-стратешког туторства

23 септембра 2020

ЕВРОПА мора да изгради нови оквир за колективну безбедност заједно са суседним државама, је Емануел Макрон у видео-наступу у Генералној скупштини УН.Међутим, ово у његовом излагању није било најаважније. Јер, поново је проговорио о ослобађању Европе од америчког војно-стратешког туторства:

„Желим да будем врло јасан. Европа своју колективну безбедност неће делегирати другим силама. Задржаће је за саму Европу“.

Макрон је истакао да се не може порећи зависност колективне безбедности и стабилности европских земаља од споразума закључених између СССР и Сједињених Држава. И наставио:

„Ти споразуми су постепено отказивани током протекле деценије. Престанак важења Споразума о ракетама средњег и малог домета био је важна фаза која се не сме прећутати“.

KOMENTARI4 коментара

 1. Zaliv says:

  Na tlu Nemacke Holandije Belgije i Italije se nalaze americke nuklearke i one zaisgurno nece odatle biti sklonjene isto kao i americke baze. Mogu biti sklonjene samo iz Turske. Jednom prostitutka uvek prostitutka, tu bez krvi nema promene!

 2. E.Lirsch says:

  Logicno. Neko ponovo dozvoljava veliki rat ali samo u Evropi a ko ce tu na nadrlja jasno je. Ako se pslobode anglosaksonskog smrada Evropa ima sansu da prezivi. U suprotnom nestace ko "Atlantida"

 3. persida says:

  Ovaj laprda ko neka zenetina.

 4. milorad3 says:

  izgleda da su mu se šefovi ozbiljno uplašili pa neznaju de je levo ovaj samo lupa gluposti,svaki dan drugo.Francuska je pečena oni će imati ISLAMSKU POBUNU USKORO.Kako će da se gorko sete srbije io onoga što je nama radjeno biće smešno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u