МАКРОН ТРАЖИ: Европа хитно да се ослободи америчког војно-стратешког туторства

MAKRON TRAŽI: Evropa hitno da se oslobodi američkog vojno-strateškog tutorstva

23 septembra 2020

EVROPA mora da izgradi novi okvir za kolektivnu bezbednost zajedno sa susednim državama, je Emanuel Makron u video-nastupu u Generalnoj skupštini UN.Međutim, ovo u njegovom izlaganju nije bilo najavažnije. Jer, ponovo je progovorio o oslobađanju Evrope od američkog vojno-strateškog tutorstva:

„Želim da budem vrlo jasan. Evropa svoju kolektivnu bezbednost neće delegirati drugim silama. Zadržaće je za samu Evropu“.

Makron je istakao da se ne može poreći zavisnost kolektivne bezbednosti i stabilnosti evropskih zemalja od sporazuma zaključenih između SSSR i Sjedinjenih Država. I nastavio:

„Ti sporazumi su postepeno otkazivani tokom protekle decenije. Prestanak važenja Sporazuma o raketama srednjeg i malog dometa bio je važna faza koja se ne sme prećutati“.

KOMENTARI4 komentara

 1. Zaliv says:

  Na tlu Nemacke Holandije Belgije i Italije se nalaze americke nuklearke i one zaisgurno nece odatle biti sklonjene isto kao i americke baze. Mogu biti sklonjene samo iz Turske. Jednom prostitutka uvek prostitutka, tu bez krvi nema promene!

 2. E.Lirsch says:

  Logicno. Neko ponovo dozvoljava veliki rat ali samo u Evropi a ko ce tu na nadrlja jasno je. Ako se pslobode anglosaksonskog smrada Evropa ima sansu da prezivi. U suprotnom nestace ko "Atlantida"

 3. persida says:

  Ovaj laprda ko neka zenetina.

 4. milorad3 says:

  izgleda da su mu se šefovi ozbiljno uplašili pa neznaju de je levo ovaj samo lupa gluposti,svaki dan drugo.Francuska je pečena oni će imati ISLAMSKU POBUNU USKORO.Kako će da se gorko sete srbije io onoga što je nama radjeno biće smešno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *