МАКРОНОВО ПРОРОЧАНСТВО СЕ ОСТВАРУЈЕ! НАТО окупља веће мудраца, тражи се решење за катастрофу, ако не успеју… ЕВО ШТА ЋЕ СЕ ДЕСИТИ

MAKRONOVO PROROČANSTVO SE OSTVARUJE! NATO okuplja veće mudraca, traži se rešenje za katastrofu, ako ne uspeju… EVO ŠTA ĆE SE DESITI

28 novembra 2019

Očekuje se da će NATO zatražiti od grupe „mudrih osoba“ da pomognu u reformi saveza, nakon što je američki predsednik Donald Tramp doveo u pitanje njegovu relevantnost, a francuski predsednik Emanuel Makron rekao da umire.

Na samitu, kojim će u Londonu 4. decembra biti obeležena 70. godišnjica NATO-a, lideri 29 država članica pokušaće da pokažu jedinstvo, ali i da se suoče sa pitanjima o budućnosti Alijanse pod vođstvom SAD, preneo je Rojters.Saveznici Vašingtona u Evropi i Kanadi nisu sigurni šta da očekuju od Trampa, nakon što je kritikovao Nemačku na samitu NATO-a u julu 2018.

Makron je, takođe, istakao neusklađenost NATO-a na političkom nivou i neuspeh u rešavanju tabu tema, rekavši da Alijansa doživljava moždanu smrt.

Da bi rešili zabrinutost oko budućnosti NATO, na samitu će verovatno biti usvojen francusko-nemački predlog za formiranje grupe „mudrih osoba“ koja će podneti izveštaj krajem 2021. na narednom samitu, postavljajući osnove za reformu.

„Pokušavamo da kanališemo strujni udar (koji su izazvali Makronovi komentari) da bismo postavili političku debatu“, rekao je neimenovani visoki francuski diplomata.

Cilj je osigurati ponovo uravnotežen transatlantski savez, rekao je diplomata, a Evropa priznaje da je suviše tereta na Vašingtonu.

Grupa će verovatno biti mala i činiće je mešavina starijih državnika i oni koji mogu da predlože radikalnije ideje.

Kao gest prema Trampu, očekuje se će saveznici preuzeti na sebe više operativnih troškova NATO-a i smanjiti udeo Vašingtona u godišnjem finansiranju sedišta NATO-a i osoblja od 2021.

Lideri su, takođe, spremni da ispune američki zahtev da evropski saveznici imaju više NATO bataljona, brodova i aviona spemnih za borbu i odvraćanje od potencijalnog ruskog napada.

(Tanjug)

KOMENTARI10 komentara

 1. krojač says:

  Nato je skupa i beskorisna igračka nedoraslih zapadnih lezilebovića, zamlata i dokonjaka. Za šta nato služi? Od koga štiti? Od Rusije, od Kine? Kad su ove zemlje bilo koga napale? I čemu bi im to služilo? Oni nisu bolesni kleptomani kao zapadnjaci, pa da moraju neprekidno da ratuju. Rasformirajte to, pa ako neka zemlja misli da joj preti neka opasnost, neka se dodatno naoruža. Ali mislim da nikom ne treba još oružja. Previše ga je svuda oko nas.

 2. Crna Plovdina says:

  Grupa će verovatno biti mala i činiće je mešavina starijih državnika i oni koji mogu da predlože radikalnije ideje.-- ONI njih smatraju,oprosti im Bože,MUDRACIMA.

  • persida says:

   Kako je lako danas biti mudrac.

 3. Garo says:

  70 godina, ostario je i normalno je da mu je dosao kraj. Aliluja, aliluja, alilujjjjjjaaaaa!!

 4. Zoran says:

  "Kao gest prema Trampu, očekuje se će saveznici preuzeti na sebe više operativnih troškova NATO-a i smanjiti udeo Vašingtona u godišnjem finansiranju sedišta NATO-a i osoblja od 2021."___________To Tramp i trazi.

  • persida says:

   Tramp treba da unisti NATO. Ako se stvar svede na novac, on ce postati trgovac, ali ne i drzavnik. Ovo je za njega istorijska sansa da se dokaze.

 5. M says:

  Europa će biti jaka,ili će biti kanta za šutiranje!Jednostavno!A ovi "mudraci"i većina glavonja,su samo sluge vanjskih interesa!

 6. Slobodanka says:

  "Kao gest prema Trampu (tačnije prema SAD-u), očekuje se da će saveznici preuzeti na sebe više operativnih troškova NATO-a i smanjiti udeo Vašingtona u godišnjem finansiranju sedišta NATO-a i osoblja od 2021 godine". - Očekuje se otprilike do 2024-2025 da NATO kasica-prasica biće uglavnom prazna, a to znači kraj zapadne vojne alijanse. Mudraci, ma koliko da su mudri, neće moći da popune praznu kasu. Mudrolije nisu lova.

 7. Istina says:

  nato u blato.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *