Malezijski avion leteo niže jer su to Ukrajinci tražili

Malezijski avion leteo niže jer su to Ukrajinci tražili

20 jula 2014

avion maleyijskiMalezijski avion koji je pao u Donjeckoj oblasti leteo je niže nego obično jer su to od pilota tražili ukrajinski dispečeri, izjavio je viši potpredsednik aviokompanije “Malezija erlajnz” Hejb Gorter na konferenciji za novinare na aerodromu u Amsterdamu, javlja Raša tudej, a prenosi portal „Telegraf.rs“.

Prema planu leta, boing 777 na letu MH17 trebalo je da nad Ukrajinom leti na visini od 10,66 kilometara, a onda su se piloti spustili na 10,05 kilometara na zahtev ukrajinskih kontrolora leta, kazao je Gorter i razjasnio dilemu zašto je nesrećni avion promenio rutu.

Gorter je odbio da kaže zašto avion nije promenio pravac tako da uopšte ne preleće Ukrajinu, na čijem istoku već skoro pola godine besni građanski rat. Ali kazao je da će rodbini nastradalih biti isplaćeno po 5.000 dolara nadoknade, što je standardna procedura.

On je takođe rekao da će omogućiti svim članovima porodica poginulih koji to žele da obiđu mesto pada aviona u Donjeckoj oblasti.

Za sada niko nije zvanično saopštio koji su uzroci rušenja aviona, ali se pretpostavlja da je oboren. Odgovorost za obaranje aviona za sada niko nije preuzeo, ali pljušte optužbe između ukrajinske i ruske strane ko je kriv za nesreću.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *