Мало морген, ефендијо Зукорлићу

Мало морген, ефендијо Зукорлићу

6 октобра 2016

dusan-maric-546

Пише: Душан Марић

Појединим политичким и вјерским лидерима муслиманског народа са обје стране Дрине свашта може да стане у образ. Њиховом безобразлуку у обрачуну са српским народом нема краја.

Један од њих је Муамер Зукорлић. Лажни ефендија, лажни миротворац и лажни становник Сребренице. Човјек који десет година перфидно шири мржњу против Срба, а свих тих десет година понавља како искрено ради на помирењу два народа.

Једино што код Зукорлића није лажно то су жене и „бизниси“. Не зна се којих има више.

Зукорлићу сад смета што је на изборима у Сребреници побједио Србин. У надметању са Младеном Грујичићем, заједничким кандидатом српских странака, његов кандидат за начелника Ћамил Дураковић доживио је истинску катастрофу. Прошао је горе него фудбалери Србије прије неколико дана у утакмици против Катара.

Зукорлић каже да окупљање српских партија у Сребреници „са намјером да побједи српски кандидат, није политички мудро“. Шта ли је овај човјек хтио да каже? Да Срби можда нису требали да се окупљају са намјером да побједи муслимански кандидат?

На изборима у Сребреници муслимани већ 20 година наступају уједињени. И то је по Зукорлићу политички мудро. Срби су послије 20 година први пут наступили заједно. А, то по Зукорлићу није политички мудро.

Политички је исправно да преварант Зукорлић, који живи у Новом Пазару и народни је посланик у Београду, пријави лажно пребивалиште у Сребреници, са којом има везе колико и прасе са Меком и Медином, да гласа у том граду и подржи муслиманског кандидата, али није исправно да Срби који стварно живе у том граду гласају за српског кандидата.

Логика је то покварених турских ага и бегова који су сматрали да им је све дозвољено. И било је. Али, то вријеме је давна прошлост, што је Зукорлићу очигледно тешко да прихвати.

Зукорлић даље паламуди да ће за муслимане у Сребреници бити лоше ако им предсједник општине буде Србин. Још једна наопака логика. Зашто за Србе у Сребреници није било лоше што им је три мандата предсједник био муслиман, а за муслимане ће да буде лоше ако им један мандат предсједник буде Србин?

Да нису Срби можда лошији људи од муслимана? Мање вриједни, нижа раса?

Или да муслимански политичари нису широкогрудији од српских? Имају већу ширину. Нисам нешто примјетио. Београд и Вучић су Сребреници поклонили четири милиона марака. Сарајево није ни половину од те суме. Умјесто да каже хвала, досадашњи начелник Дураковић је Вучићу одговорио увредама, оптужујући га како новцем покушава да купи улазницу у гробље у Поточарима.

Ваљда мисли да је Вучићу баш стало да посјећује гробље убијених муслиманских војника. Или да му је жао што прије годину дана није линчован, па жури да поново искуша судбину?

Након што је открио да за Сребреницу није добро да градоначелник буде Србин, Зукорлић је додао да „није у интересу српског народа да меморијалним центром у Поточарима са више од 7.000 гробова бошњачких жртава влада припадник српског народа“. Прво, први пут чујем да се може владати гробљем?

Такву глупост још нисам чуо.

Друго, ако није у интересу српског народа да Срби „владају“ муслиманским гробљем у Поточарима, како је то у интересу муслиманског народа да „влада“ православним гробљима у Сребреници и околним селима, у којима су сахрањене стотине жртава њиховог терора?

Треће, ако није добро да Срби владају Сребреницом, ако њихов кандидат не смије да побједи на изборима, чему онда избори? Зашто правити фарсу, трошити вријеме и новац? Лијепо одабрати једног паметног и поштеног муслимана, напримјер Зукорлића, по узору на Јосипа Броза га прогласити за доживотног предсједника општине и – мирна Босна.

На крају свог трактата становник Новог Пазара, лажни ефендија, лажни становник Сребренице, лажни грађанин Републике Српске и стварни предсједник Одбора за образовање Скупштине Србије, открива суштину свог прекодринског ангажмана. Овим признањем: „Још прије неколико година позвао сам да се Сребреница третира и прогласи пријестоницом савјести човјечанства“.

Данас обична босанска касаба, а сутра, ни мање, ни више, него пријестоница савјести човјечанства. Ни Матхаузен, ни Дахау, ни Аушвиц, ни Руанда, ни Фалуџа, ни Хирошима или Нагасаки, него баш Сребреница. Не Јасеновац са 700.000 српских жртава већ Сребреница са 7.000 муслиманских жртава.

И тај приједлог долази од човјека који је, колико јуче, био вјерски поглавар читаве једне заједнице.

Преведено на практични језик, Зукорлић тражи да Сребреница буде засебна територија, да буде издвојена из државног оквира Републике Српске, да постане дистрихт. Муслимански дистрихт. Иако у Сребреници живи више Срба него муслимана. Али, ево ја сам за.

Под једним условом: да за дистрихте прогласимо све општине у БиХ у којима је у посљедњим ратовима убијено више хиљада људи. Само не знам шта би у том случају остало Зукорлићу и његовима? Јер, скоро све општине у БиХ биле би српски дистрихти.

И пријестонице савјести човјечанства.

Нажалост. Толико су Хрвати и муслимани били ажурни у убијању Срба.

И на крају суштинско питање, шта Зукорлић тражи у Сребреници? Зашто гура нос гдје му није мјесто? Мислим да би, напокон, тим питањем требало да се позабави и власт у Београду, посебно Скупштина Србије.

Он каже да је његов излазак на изборе у Сребреници гест досљедности. Каква црна досљедност. У питању су лоповска посла. Покушај једне исфрустриране будалетине, да политички и ко зна још како профитира, да се представи као некакав исламски месија и да антисрпски фронт и антисрпску хистерију на медијском, политичком и вјерском ратишту око Сребренице држи што дуже активним.

С крајњим циљем – укидање Републике Српске и претварање Срба у рају.

Мало морген, ефендијо.

(ПрессРС)

KOMENTARI2 коментара

  1. uros says:

    Jbes mater Zukorliću sta možeš ocekivati od balije.

  2. robokap says:

    И мени МАРИЋУ смета ШТО си по наређену КАО БОСАНСКО ГОВНО постављен у со ВЕЛИКА ПЛАНА постављен за ""САВЕТНИКА ЗА КУЛТУРУ".Ко да у тој исој ПЛАНИ нема ПАМЕТНИЈИХ СТАРОСЕДЕЛАЦА СРБИЈАНАЦА ОД ТЕБЕ НА БИРОУ.Оно и нико ОД њих као ПОСЛАНИК СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ није СНИМАО ФИЛМ ЗА ОДРАСЛЕ СА ТАДАШЊОМ СЕКРЕТАРИЦОМ кад си био УСРС.Јел оно беше радни наслов филма""УНТРУЦИГЕР У АКЦИЈИ".Кад ће наставак МАРИЋУ из КРАЈ ""МАЛО МОРГЕН МАРИЋУ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u