МАЛО ПОЗНАТА ЧИЊЕНИЦА О ЛУКАШЕНКУ! Због овога Срби треба да га воле

MALO POZNATA ČINJENICA O LUKAŠENKU! Zbog ovoga Srbi treba da ga vole

2 decembra 2019

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko danas stiže u dvodnevnu posetu Srbiji, tokom koje će mu domaćin biti predsednik Aleksandar Vučić.

On je izjavio da će ga sa radošću dočekati, i podsetio da predsednik Belorusije nikada nije bio protiv interesa naše zemlje. Na dobre prijateljske odnose Lukašenka i srpskog naroda podsetio je i novinar Alekander Zimovski, koji je u svojim memoarima opisao kako je 1999. godine, uprkos NATO preporukama da ne putuje u Srbiju, on ipak odlučio da dođe na sastanak sa tadašnjim predsednikom SR Jugoslavije, Slobodanom Miloševićem.– Lukašenko je bio jedini šef države koji je tokom bombardovanja posetio našu zemlju i time pokazao ljubav prema srpskom narodu. Lukašenko jako dobro poznaje našu poziciju i stanje u Srbiji – izjavio je Vučić prilikom dvodnevne posete Belorusiji u junu ove godine.

Na to je podsetio je i novinar, jedan od nekadašnjih lidera Bel-tele-radiokompanije i voditelj programa „Resonance“, Alekander Zimovski, koji je u svojim memoarima opisao svoj let za Beograd tokom vazdušnih napada 1999. godine, gde se našao u pratnji predsednika Lukašenka, koji je iz Minska odletio za Beograd kako bi se sastao sa predsednikom tadašnje SRJ Slobodanom Miloševićem.

– Kada smo poleteli iz Minska, sa čuđenjem i dozom straha smo otkrili padobrane ispod svojih sedišta. Ležali su na mestu na kom su obično smešteni prsluci u avionima. Pravi vojni padobrani, pokazali su nam kako da ih pričvrstimo – priseća se Zimovski.

NATO je i pre poletanja predsedničkog aviona javio da ne može garantovati bezbednost, navedeno je u memoarima, ali se na put ipak krenulo.

Sastanak lidera održan je u rezidenciji nedaleko od Beograda. Razgovori predsednika trajali su oko tri sata, dok su se u pozadini čule detonacije, pojačane zvukom sirena.

Predsednik Lukašenko stigao je i da obiđe grad tom prilikom i vidi neke od pogođenih lokacija, naveo je novinar.

– Prilično sablasan prizor kada nema polovine zidova, i kreveta, samo fragmenata neke medicinske opreme, koji vise na ruševinama. Stvarni udar bombe ili rakete izgledao je vrlo depresivno – kaže Zimovski.

KOMENTARI6 komentara

 1. Cp6a says:

  Batko, brate, ne mora niko ništa da nas podseća. Pamtimo sve to. Dobro nam došao i dugo u sreći i zdravlju živeo.

  • Dusan says:

   Belorusija je bratska zemlja,kamo srece da nam je blize.Njihova pomoc zavisi od Rusije.Njihovi Avioni koji se sad modernizuju.i ko zna sta jos mozda i S-300 bilo bih lspo.

 2. RASPUCHIN says:

  Priča se da je Lukašenko 1995.g. spasio i Banja Luku tj. R. srpsku da ne prođe kao RSK.

 3. XXX says:

  Zivela Belorusija!

 4. doktrina soka says:

  kada nitko od slovenskih naroda nije pokazao podrsku ,bio je to PRESEDNIK BELORUSIJE LUKSENKO,pamtimo to jako dobro. Neki su cutali,a bogme neki su navijali protiv Srbije kao ceski Presdnik Havelka,disident koji se spaso u Beogradu,fukara.

 5. vaso says:

  kad sutra ode u vječna lovišta svi će pisati otišao je posljednji europski diktator

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *